Wil je graag je scooter verzekeren? Dan dien je er natuurlijk rekening mee te houden dat er daar bepaalde kosten aan verbonden zijn. Gelukkig is het zo dat de kosten voor een scooterverzekering in de praktijk helemaal niet hoog hoeven op te lopen, integendeel. Indien je een vergelijking gaat uitvoeren zal je dan ook kunnen vaststellen dat de WA-verzekering voor scooters voor veel mensen reeds een meer dan voldoende dekking zal voorzien. Geldt dat niet voor jou en wil je jouw scooter toch liever wat uitgebreider laten verzekeren? Dan is dat uiteraard eveneens een mogelijkheid. Ongeacht welk type scooterverzekering jij nu precies graag zou willen afsluiten, de tips op deze pagina maken meteen duidelijk op welke manier jij de kostprijs aanzienlijk kan drukken. 1.) Overweeg of de WA-verzekering voor jou voldoende kan zijnGoedkoop een scooter verzekeren is in eerste instantie vooral een kwestie van te overwegen of de gewone WA-verzekering voor jou voldoende kan zijn of niet. Er zijn een aantal zaken waar je wat dit betreft aandacht aan zal willen besteden. In eerste instantie is er het verplichte karakter van de WA-verzekering voor scooters. Met andere woorden, dit type van verzekering dien je altijd verplicht (minstens) af te sluiten wanneer je met je scooter deel wil uitmaken van het Nederlandse verkeer. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk ook altijd mogelijk om te kiezen voor een meer uitgebreide verzekering, maar daarover later op deze pagina meer.
De WA-verzekering is dus de scooterverzekering die je minimaal dient af te sluiten. Dit is het gevolg van het feit dat je scooter verzekeren op deze manier ervoor zorgt dat de partij waar jij tijdens het rijden schade aan berokkent altijd zal worden vergoed. Dit is ook de enige vorm van schade die er wordt gedekt. Met andere woorden, de schade die je eigen scooter oploopt zal op geen enkele manier en voor geen enkel bedrag zijn verzekerd. Dit zorgt ervoor dat veel mensen toch kijken naar een meer uitgebreide verzekering. Lijkt de WA-verzekering jou wel voldoende te zijn? Dan ben je sowieso verzekerd van een lekker scherpe premie voor de verzekering die je voor je scooter gaat afsluiten. 2.) Vergelijk goed de verschillende verzekeraarsEen scooter verzekeren tegen de best mogelijke prijs is ook altijd een kwestie van goed de verschillende verzekeraars op de markt te vergelijken. Niet alleen moet je de verzekeraars vergelijken, daarbij moet je ook kijken naar wat de exacte voorwaarden van hun scooterverzekeringen zijn. Het komt bijzonder vaak voor dat mensen er zomaar vanuit gaan dat de voorwaarden van elke scooterverzekering bij elke verzekeraar dezelfde zijn. Dat is in de praktijk natuurlijk helemaal niet juist, integendeel. Elke verzekeraar mag binnen bepaalde grenzen zelf bepalen welke dekkingen haar scooterverzekering aanbiedt. 3.) Probeer een bepaalde korting te benuttenWanneer je een vergelijking uitvoert tussen de verschillende scooterverzekeringen en verzekeraars die er bestaan zal je kunnen vaststellen dat er ook vaak sprake is van een bepaalde korting die wordt aangeboden op de betalen verzekeringspremie. Voor nieuwe klanten die ervoor kiezen om een scooterverzekering af te sluiten geldt niet zelden dat zij kunnen rekenen op een welkomstaanbod. Goedkoop je scooter verzekeren wordt op dit vlak terug een beetje eenvoudiger en dat bovendien ook nog eens zonder dat je rekening dient te houden met een beperkter aanbod aan dekkingen. Dit is natuurlijk alleen maar interessant.
Toch is het zo dat je voor het beste aanbod voor je scooterverzekering niet altijd moet kijken in de richting van een nieuwe verzekeraar. Veel mensen willen dit wel eens vergeten, maar ook je vaste verzekeraar kan je mogelijks een interessant aanbod doen. Eigenlijk is het voor hem wellicht nog eenvoudiger dan voor een nieuwe verzekeraar om je een interessante prijs aan te kunnen bieden. Dit omdat je door de verschillende verzekeringen die je reeds hebt afgesloten bij de verzekeraar in kwestie mogelijks aanspraak kan maken op een kwantumkorting. Zie dus met andere woorden zeker en vast jouw vaste huis-en-tuin verzekeraar niet over het hoofd! 4.) Hou rekening met het eventuele eigen risicoGeldt voor jouw scooter verzekeren een eigen risico? Dan kan je de keuze maken om deze te verhogen. Het laten verhogen van je eigen risico zorgt ervoor dat je rekening dient te houden met twee veranderingen die zullen optreden aan de polis. Denk hierbij concreet aan:
Of het verhogen van je eigen risico voor jou al dan niet interessant is moet je eigenlijk vooral zelf bepalen. Ook hierbij geldt dat het aantal kilometers dat je rijdt met je scooter een niet onbelangrijke rol zal spelen. Dit geldt overigens ook voor de ervaring waar je op de weg over beschikt. In ieder geval, indien je de periodieke kosten van je scooterverzekering wenst te drukken is het zeker de moeite waard om een hoger eigen risico te overwegen. Bekijk en vergelijk dit op Diks.nl. 5.) Zijn extra dekkingen voor jou noodzakelijk of niet?Voor alle gemotoriseerde voertuigen waarvoor een verzekering bestaat geldt dat er ook sprake is van mogelijks aanvullende dekkingen. Deze aanvullende dekkingen worden niet standaard in de scooterverzekering opgenomen omdat verzekeraars potentiële verzekeringnemers de kans willen geven om ze ook gewoon te laten vallen. Op deze manier hoef je niet teveel te betalen voor de verzekering die je voor je scooter wenst af te sluiten. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk wel zo dat er ook verschillende aanvullende dekkingen bestaan die voor een grote groep potentiële verzekeringnemers wel degelijk interessant kunnen zijn. Denk hierbij aan:
Of je voor jouw scooter verzekeren al dan niet ook moet kiezen voor het afsluiten van deze extra dekkingen is natuurlijk afhankelijk van situatie tot situatie. Hierbij moet je vooral kijken naar het risico dat je loopt om aanspraak te moeten doen op één van deze polissen. Is dat risico vrij groot? Dan kan het eventueel de moeite waard zijn om het afsluiten van deze aanvullende dekkingen te overwegen. Ben jij iemand die eerder sporadisch gaat rijden met zijn of haar scooter? Dan zullen de kosten voor deze extra dekkingen misschien wel niet meer opwegen tegen het mogelijke risico dat je loopt. |