Vinden nu
Image default
Banen en opleidingen

12 tekenen dat je een slechte leider aan het worden bent

werk zoeken

Niemand wil een slechte leider zijn. Het is echter heel gemakkelijk om er een te worden als je absoluut alles probeert te beheersen en denkt dat niemand de taak beter aankan dan jij. In een blogpost op Medium vertelde ondernemer Claire Kew hoe je weet dat je een slechte baas wordt en wat er moet gebeuren om dat te veranderen.

Iedereen heeft slechte tijden. Je probeert een bepaald doel te bereiken, maar niets werkt. Je merkt dat je team niet zijn best doet. Je voelt dat je geduld verliest. Je weet niet wat je moet doen. Verder gaan we, erger wordt het. Dan realiseer je je: je wordt een slechte manager.

Ik voelde me op dezelfde manier. Ik was vervuld van twijfels toen ik begon met het runnen van Know Your Company. “Doe ik alles goed? Of ben ik in de val gelopen en de leider geworden die ik altijd heb gevreesd te zijn? ” Ik realiseerde me al in een vroeg stadium dat er iets moest veranderen. Hier leest u hoe u kunt bepalen dat u geleidelijk een slechte baas wordt.
Teken 1: u vindt dat de werknemer “dit al moet weten”

Leiders krijgen meestal alle informatie. Ze vergeten echter dat de rest van het team niet over dezelfde kennis beschikt. Ga er niet vanuit dat de werknemer “dit al zou moeten weten”. Bedenk in plaats daarvan waarom uw team niet over de informatie beschikt die ze nodig hebben. Goede leiders weten dat het hun taak is om ervoor te zorgen dat het team alles weet wat nodig is om een ​​specifiek doel te bereiken.
Teken 2: U merkt dat u vaker “nee” begint te zeggen in plaats van “waarom niet?”

In tijden van onzekerheid zijn leiders bang voor originaliteit en creativiteit. Een goede leider doet dat niet. Hij begrijpt dat goede ideeën en suggesties vele vormen kunnen aannemen en niet meteen moeten worden afgewezen. Bovendien raken teamleden ontmoedigd omdat hun voorstellen voortdurend worden afgewezen. Denk: wordt u een slechte manager omdat u bang bent voor nieuwe ideeën?
Teken 3: U eist dat medewerkers tot laat op het werk blijven, ook al gaat u op tijd naar huis

Onze acties zijn een voorbeeld voor het team. Als je iemand vraagt ​​om tot laat op het werk te blijven, maar zelf op tijd vertrekt, is dit een indicatie dat je werknemers of hun tijd niet waardeert. Denk aan de gouden regel van moraliteit: “Behandel mensen zoals u wilt dat ze u behandelen.”
Teken 4: Je hebt het gevoel dat je niet vervangen kunt worden en dat niemand anders de klus kan klaren

Het gevoel onvervangbaar te zijn is de gevaarlijkste kwaliteit voor een leider. Waarom? We stoppen met het delegeren van projecten en proberen alles zelf te doen. Als we accepteren dat anderen het beter kunnen doen, kunnen we verantwoordelijkheden delen, taken uitbesteden en het team niet vertragen.

Teken 5: u denkt dat vragen uw werk afleiden

U bent bang om werknemers te vragen wat zij vinden van het arbeidsvoorwaardenpakket en de voordelen van werken voor uw bedrijf, omdat u denkt dat het iedereen afleidt van hun werk. In feite heeft je team al feedback voor je, of je het ze nu vraagt ​​of niet. Door niet met medewerkers te communiceren, loop je dus gewoon problemen. Wees moedig en stel vragen waarop u de antwoorden waarschijnlijk niet wilt horen.
Teken 6: U bent van mening dat er geen plaats is voor emoties op het werk

Emoties zijn feiten. Hoe we ons op het werk voelen, heeft invloed op onze prestaties. Daarom moeten we de emoties van het team op dezelfde manier accepteren als gewone projecten.

Werk is een logische en rationele plek, dus het omgaan met de emoties van anderen kan een ontmoedigende taak lijken. Goede leiders richten zich op hoe teamleden zich zullen voelen, en het maakt deel uit van het dagelijkse proces van samenwerken.
Symptoom 7: u gelooft dat het gemakkelijker is om zelf iets te doen dan iemand anders te vertrouwen

Uw onwil om dingen aan uw team over te dragen, is een duidelijk teken dat u geleidelijk een slechte leider aan het worden bent. Een goede leider weet dat de essentie van teamwerk vertrouwen is.
Teken 8: u denkt dat iemand uw vertrouwen meer waard is dan anderen

Het uitkiezen van uw favorieten is een directe weg naar slecht beheer. Als je iemand meer vrijheid geeft, zullen anderen beledigd zijn. Eerlijkheid is de belangrijkste eigenschap van een goede leider.
Symptoom 9: u gelooft dat de aanwezigheid van een werknemer op kantoor een bevestiging is van hun productiviteit

U voelt zich waarschijnlijk rustiger als u een medewerker voor u achter de computer op kantoor ziet. Je ziet hoe iemand werkt, wat betekent dat hij productief is, toch? Grote fout. Het is helemaal niet zo dat dit echt zo is. Geef toe dat het resultaat je niet kan schelen; je hebt bewijs nodig dat de persoon heeft gewerkt. Je wilt gewoon anderen beheersen. Dit verlangen zal je team in de weg zitten.
Teken 10: u denkt dat als een werknemer een probleem of vraag heeft, hij zich voor hulp tot u zal wenden

Zo werkt het niet. Werknemers zijn bang voor bazen. Ze zien hen als mensen met grote macht en invloed. Ze zijn bang om aan je voorbij te gaan, ze zijn bang dat je ze slecht behandelt of zelfs ontslaat.

Ze zullen pas eerlijk tegen je zijn als je erom vraagt. Daarom moet u zelf ontdekken met welke moeilijkheden het team wordt geconfronteerd – ze zullen niet eerst naar u toe komen.
Symptoom 11: Je “test” medewerkers om er zeker van te zijn dat ze klaar en in staat zijn om hard te werken

Je betrapt jezelf erop dat je tijdens vergaderingen veel vragen stelt om ‘ervoor te zorgen dat medewerkers goed luisteren’. Hou op. Test werknemers niet. Vraag uzelf af: waarom vind ik het nodig om ze te testen? Waarom kan ik geen sfeer creëren waarin iedereen gewoon zijn best kan doen? “
Teken 12: je concentreert je alleen op het elimineren van afleiding op het werk

Het is natuurlijk gemakkelijk om u te concentreren op wat uw team niet zou moeten doen. Waarom eten ze zo lang of zitten ze op Facebook? Dit zou verboden moeten worden. Denk er helemaal niet over na. Goede managers pakken het anders aan: ze proberen erachter te komen wat er aan medewerkers moet worden gegeven zodat ze zich prettiger voelen op het werk.

Alle leiders betrapten zichzelf op een van de bovenstaande punten. Het is belangrijk om dit direct op te merken. Verzin geen excuses voor slecht gedrag. En hekel jezelf niet. Accepteer het gewoon en beslis wat er anders moet gebeuren.

https://www.vindazo.be

Gerelateerde artikelen

ASICS verkoopmedewerker – bijbaan €12,50 p.u.

MACHINIST KRAAN/SHOVEL/HEFTRUCK recycling Eindhoven

Ontwikkelaar Apeldoorn