Vinden nu
Image default
Bedrijven

De taken van een HR consultant

Elk bedrijf heeft het nodig, een consultant HRM. Dit is iemand die advies geeft op het gebied van aantrekken, belonen, beoordelen, opleiden en selecteren van werknemers. Wanneer je deze functie hebt geef je het management advies over de personeelszaken van een organisatie. Hierbij kun je denken aan ontslag, promotie, werving, selectie en het beoordelen van werknemers. Een HR adviseur heeft een breed takenpakket.

Een paar voorbeelden van taken die bij dit beroep horen zijn: het houden van functioneringsgesprekken, onderhandelen over arbeidsvoorwaarden, advies geven op het gebied van de medewerkers en bemiddelen bij conflicteren tussen medewerkers van het bedrijf.

Het is ook belangrijk dat je alles wat je doet financieel aan de baas kan verantwoorden. Het is de bedoeling dat je mee denkt aan de verschillende veranderingen die plaats kunnen vinden in het bedrijf. Ook hou je je bezig met de personeelsadministratie van de werknemers, dit heeft weer te maken met wat er vooraf gaat bij de salarisadministratie.

Voor dit beroep is het belangrijk dat je een goede mensen kennis hebt en dat je communicatief ook erg vaardig bent. Dit is zo omdat je tijdens dit beroep heel de tijd met mensen in contact bent en ook moet bemiddelen wanneer zich er een conflict afspeelt. Daarom is het ook belangrijk dat je kennis hebt over de sociale wetgeving. Het is belangrijk dat je proactief bent, soms moeten er snelle beslissingen gemaakt worden. Er moeten heldere adviezen kunnen worden gegeven door jou aan het management. Wanneer je in dit beroep aan de slag gaat, houd er dan rekening mee dat het een afwisselende baan is. Er zijn verschillende functies, je kan een klant hebben of je kan meerdere klanten hebben. Is jouw bedrijf op zoek naar iemand die dit allemaal kan regelen en onder controle kan houden? Neem dan een kijkje op de website van CBBS.

Voor meer info : http://www.cbbs.nl