Vindennu

Informatie over schroeven

Waar de een je urenlange verhalen kan vertellen over schroeven, is voor de ander iedere schroef hetzelfde. Wanneer je tot die laatste groep behoort, is het wellicht handig om je kennis wat bij te spijkeren. Dit artikel gaat wat dieper in op schroeven. Na het lezen van dit artikel kun je zelf ook urenlang meepraten over schroeven! 

 

De verschillen tussen verschillende soorten schroeven beginnen al bij het materiaal. Zo heb je schroeven van metaal, van rvs en ok schroeven van messing. Hoewel rvs steeds meer wordt gebruikt bij de productie van schroeven, is metaal nog altijd het materiaal welke het meest gebruikt wordt. Het nadeel van schroeven die gemaakt zijn van rvs, is dat deze schroeven vaak wat duurder zijn. Deze hogere prijs komt door het extra laagje wat zich op deze schroeven bevindt. 

 

Rvs schroeven zijn vooral handig wanneer je iets in elkaar wilt zetten wat je niet op een ander moment weer uit elkaar moet halen. Door het extra laagje wat op deze schroeven zit, zijn de verbindingen lastig weer los te maken. Messing schroeven zie je vaak terugkomen in de badkamer en elders binnenshuis. Buiten zie je dit soort schroeven zelden. 

 

Naast het materiaal, zijn ook schroefkoppen erg verschillend van elkaar. De kop van een schroef is nog te zien wanneer deze ergens in gedraaid is. Zo verdwijnen platkopschroeven bijna helemaal in het materiaal, en zie je bij andere schroeven het kopje nog wel goed uitsteken. Ten slotte is er ook nog verschil te zien in het schroefdraad wat aan de schroef zit. Zo heb je drie verschillende soorten schroefdraad: metrisch ISO-schroefdraad, houtschroefdraad en metalen schroefdraad. Al deze soorten schroefdraad zijn ook voorzien van een contra-schroefdraad. Hierdoor blijven de schroeven goed vastzitten. Kijk voor meer informatie en een groot aanbod aan schroeven, moeren en bouten eens op wwww.moerenbout.nl. 

Voor meer info :