Vinden nu
Image default
Financieel

De XRP koers kan voor verwarring zorgen vanwege Ripple

De XRP koers als koers van Ripple

Met de XRP koers wordt ook wel de koers van Ripple aangeduid. Het tweeledig gebruik van zowel Ripple als XRP kan daarom tot verwarring leiden. De reden dat er gesproken wordt over de XRP koers, ligt in het feit dat de cryptomunt is uitgevonden door het bedrijf Ripple Labs.

Om die reden kreeg in het begin de munt de naam Ripple. Dit leidde er echter toe dat niet altijd duidelijk was wanneer nu de munt werd bedoeld en wanneer het bedrijf. Ze hadden immers -bijna- dezelfde naam.

Een eerlijke, transparante koers

Veel investeerders zijn er niet van overtuigd dat de koers van XRP decentraal is. Er bestaan zelfs beschuldigingen dat het bedrijf Ripple Labs de munt XRP of Ripple de munt gemanipuleerd zou hebben.

Ripple Labs heeft namelijk het beheer over een groot deel van de cryptomunten en daarmee zou het bedrijf de waarde ervan kunstmatig kunnen sturen. De ontwikkelaars zelf stellen daarentegen dat de cryptomunteenheid XRP los staat van het bedrijf Ripple Labs. Zelf wanneer het bedrijf achter de munt niet meer zou bestaan, zou de munt op eigen kracht kunnen voortbestaan.

De toekomstige waarde van XRP

Het is bij de XRP koers gemakkelijker om een blik in de toekomst te werpen, dan bij bijvoorbeeld Bitcoin. Dit komt omdat Bitcoin decentraal geregeld is. Het heeft geen bedrijf achter zich en daarom is het moeilijk om de toekomstige waarde ervan te voorspellen. Zoals gezegd is dat bij XRP anders. De waarde van de munt hangt enigszins vast aan het bedrijf achter de munt.

Zo werden er in het verleden verschillende overnames gedaan door Ripple Labs. Zoals de waarde van een aandeel van een bedrijf stijgt of daalt wanneer het een ander bedrijf overneemt, zo kan de waarde van XRP stijgen als Ripple Labs bepaalde commerciële besluiten neemt.

 

 

Voor meer info : https://www.cryptocurrencylivekoers.nl/