Hoe kun jij op een slimme manier omgaan met angst?

Hoe kun jij op een slimme manier omgaan met angst?

Voel jij je weleens angstig en weet je niet precies waar dat vandaan komt? Er is niets vervelender dan wanneer jij je door angst laat belemmeren en er stress in je leven ontstaat. Wat is het nut van angst en hoe zorg je ervoor dat het minder invloed op je lichaam en geest krijgt? Angst is een emotie wat je bepaalde dingen laat ontwijken en wat je tegen jezelf beschermt. Het doel van angst is om gevaarlijke situaties te vermijden en door te komen. Wanneer je om leert gaan met angst leer je ook omgaan met stress. Lees hier hoe je op een slimme manier met je angst kunt omgaan.

Stel jezelf de vraag of de angst die je voelt gegrond is of niet

Durf jij je angsten op tafel te leggen en te benoemen? Dan ben je al een heel eind om op een verstandige manier van je angsten af te komen. Door je angst uit te pluizen en jezelf vragen te stellen over waarom je de angst voelt, kom je er veel meer over te weten. Vraag jezelf af of je over je grenzen heengaat als je de angst probeert te overkomen. Merk je dat je het aankunt? Dan is het tijd om korte metten met deze angst te maken. Bedenk bij jezelf of de angst die je voelt gegrond is en of je schade kunt oplopen als je de angst negeert. Kan je de schade die de angst je aandoet overkomen, is de situatie achteraf te overzien? Zo ja, dan lukt het je vast wel om de angst af te laten nemen. Relativeren is alles en helpt je om toch dingen te doen die je in eerste instantie eng vindt. Het is een grote stap vooruit als je meer over de angsten nadenkt, dan wanneer je het laat gebeuren en je leven erdoor beïnvloedt blijft.

 

Zet meditatie of mindfulness in om angsten te verzachten

Wanneer jij je bewuster bent van je lichaam en geest en alle emoties die je voelt, kun je de controle over jezelf en je leven terugkrijgen. Door bewuste aandacht in je valkuilen te stoppen, leer je beter waarom je dingen voelt of waarom je reageert zoals je dat altijd doet. Meditatieoefeningen zorgen ervoor dat jij je gedachten leert onderzoeken en je de oorsprong ervan ontdekt. Wanneer je weet waar je angst vandaan komt, kun je die voorgeprogrammeerde reactie vervangen door een reactie waar je meer tevreden over bent.

 

https://liberi.nl/

Lever detox met asperges

Wanneer je denkt aan een lever detox denk je waarschijnlijk niet meteen aan een lever detox met asperges, maar asperges kunnen een geweldige aanvulling zijn op jouw detox. Waarom dat zo is zullen we zo gaan uitleggen. Dus lees verder wanneer jouw lever wel een detox kan gebruiken

 

Een lever detox met asperges

Asperges bevatten het stofje asparagine, een stofje wat ook naar asperges vernoemd is, en dit stofje is perfect voor het zuiveren van je lever. Asparagine staat namelijk bekend om zijn eigenschappen die het alcoholafbraakproces versnellen en je bloed zuiveren. Door asperges te eten kun je dus niet alleen je lever zuiveren maar ook snel nuchter worden wanneer je te veel alcohol hebt gedronken. Wanneer je op een brakke ochtend besluit om je lever te zuiveren nadat je hem hard hebt laten werken dan kan een lunch of diner met asperges niet ontbreken.

Je kunt ook gebruik maken van de helende eigenschappen van asparagine door een katermiddel te kopen en deze in te nemen, het hoofdbestanddeel van deze antikaterpillen is namelijk asparagine. Wanneer je niet dol bent op asperges kan het dus ideaal zijn om enkele anti-katerpil kopen en deze te in te nemen tijdens je detox.

 

Asperge plas

Wanneer je asperges hebt gegeten dan kan je plas een sterke geur hebben, dat heb je vast weleens meegemaakt, maar is eigenlijk is dat een indicator dat jouw lever problemen heeft met het ontgiften. Wat je ruikt zijn namelijk de zwavelverbindingen in asperges die eigenlijk door je lever worden verwerkt, maar wanneer je lever moeite heeft met ontgiften dan komen deze in je plas terecht. Dit houdt dus ook in dat jouw lever op dit moment moeite heeft met het ontgiften van alle stoffen zoals alcohol of antibiotica. Dit is geen goed teken en je hebt dus een lever detox met asperges nodig.

 

Wanneer je dit hebt geobserveerd is het dus verstandig om een detoxkuur voor je lever te doen, en als je slim bent dan eet je na deze detox nog eens asperges om te controleren of je lever goed gezuiverd is, of dat je hem nog een keer moet zuiveren. Een lever die goed kan ontgiften is namelijk essentieel voor een goede gezondheid, en het is dus essentieel dat je jouw lever zuivert wanneer je merkt dat hij moeite heeft met gifstoffen afbreken.

 

Je weet nu dus dat je asperges kunt gebruiken om jouw lever een handje te helpen met het ontgiften, en dat het meteen een goede indicator is voor de gezondheid van jouw lever. Vergeet dus niet om af en toe asperges te eten zodat je kunt controleren of je lever nog in goede conditie is. En wanneer je jouw lever wilt zuiveren maar er zijn geen asperges verkrijgbaar of je lust ze niet dan kun je altijd een katerpil met asparagine gebruiken als vervanging, het gaat namelijk om hetzelfde stofje. Op die manier kun jij vanaf nu altijd een gezond lever hebben.

 

Voor meer info :

Wat doet sportfysiotherapie in Alkmaar?

Mensen die veel sporten, hebben vast weleens te maken gehad met sportfysiotherapie in Alkmaar. Sportfysiotherapie in Alkmaar is dan ook bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen en eigenlijk zo snel mogelijk hun sport weer willen beoefenen. Op het moment dat je veel sport en je dit erg leuk vindt, kan het natuurlijk erg vervelend zijn dat je op een gegeven moment je sport niet meer uit kan oefenen. Iets wat je hieraan zou kunnen doen is het bezoeken van sportfysiotherapie, zodat je zo snel mogelijk weer alles kunt doen wat je graag doet. Echter wordt sportfysiotherapie in Alkmaar niet alleen gebruikt voor mensen die een blessure hebben opgelopen, maar ook voor mensen die blessures willen voorkomen. Dit is iets wat je bijvoorbeeld veel ziet bij topsporters. Topsporters trainen natuurlijk heel erg veel, soms wel meerdere keren per dag, en je spieren hebben ook weleens een keer genoeg gehad. Het zou heel vervelend zijn als ze voor een belangrijke wedstrijd een blessure oplopen door bijvoorbeeld overbelasting, helemaal omdat dit dus iets is wat voorkomen had kunnen worden. Door sportfysiotherapie in Alkmaar te bezoeken kan je geholpen worden bij het maken van beslissingen, om zo zoveel mogelijk blessures te voorkomen of om op een hoger niveau te komen. Een sportfysiotherapeut in Alkmaar heeft nog een extra opleiding gedaan naast zijn normale therapeutische opleiding, waardoor deze wel echt gespecialiseerd is in het sportleven. Bij sportfysiotherapie in Alkmaar is het niet alleen belangrijk dat er wordt gekeken naar preventie en behandeling, maar wordt er vaak ook veel aandacht besteedt aan hoe je het in de toekomst kunt voorkomen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je al jarenlang een verkeerde houding hebt, waardoor de blessure langzamerhand is ontstaan. Wil jij nou meer weten over sportfysiotherapie in de omgeving van Alkmaar of heb jij een vraag over sportfysiotherapie in Alkmaar? Kijk dan even op de website.

Voor meer info : https://fysiotherapiealkmaar.nl/sportfysiotherapie-alkmaar/

Zelf je bloeddruk meten

Zelf je bloeddruk opmeten, daar hoef je vandaag de dag echt niet meer voor naar de dokter te gaan. Veel mensen voelen zich namelijk ook helemaal niet op hun gemak bij de dokter. Ook voor de mensen met een verhoogde kans op hart- en vaatziekten kan het erg nuttig zijn om zelf je bloeddruk op te kunnen meten. Dit kan dan met behulp van een bloeddruk meter. Met de bloeddruk meter kun je zelf je bloeddruk ten allen tijden opmeten. Zo kan je zeker weten of je bloeddruk nou wel of niet goed is. Mocht het niet goed zijn is het voordeel dat je er zelf op tijd bij bent en direct contact op kunt nemen met je huisarts. Ook wanneer je medicijnen slikt voor een te hoge bloeddruk kun je gelijk meten of deze wel of niet goed werken.

 

Een bloeddrukmeter bestaat uit twee verschillende soorten waarden: de onderdruk en de bovendruk. Wanneer jouw lichaam je bloed door je slagaderen aan het pompen is zal je bloeddruk in je bloedvaten stijgen. De druk die zo ontstaat noemen ze in de medische wereld de bovendruk. Door te meten tijdens het proces van samentrekken van de linker hartkamer kun je achter de onderdruk komen. Een ander woord voor de onderdruk is de diastolische druk. Dit is de druk die ontstaat wanneer twee aders in je hart samen gaan trekken. Het hart zal zich daardoor met bloed gaan vullen waardoor de druk in de slagaderen weer zal afnemen.

 

Je bloeddruk valt op verschillende manieren te meten. De meeste mensen vinden het fijn om thuis gebruik te maken van een digitale bloeddrukmeter. De klassieke bloeddrukmeter ervaren de meesten als ouderwets en onhandig. Eerst wordt er dan een rubberen slangetje aan een dikke band vastgebonden. Deze band moet je daarna om je bovenarm binden waarna deze zal worden opgepompt. Dit vinden mensen vaak vrij onhandig. Bij een bloeddrukmeter kopen raden we tegenwoordig aan de digitale bloeddrukmeter aan te schaffen.

 

Voor meer info : https://shopvoorgezondheid.nl/

Met een vitaliteitscoach krijg je meer energie!

Vitaliteitscoach

Een mens gaat door verschillende fases in het leven. Niet elke fase is even leuk. Mensen hebben ook fases waarbij ze zich niet zo goed voelen, dit is bijvoorbeeld de puberteit. Maar het kan ook op latere leeftijd komen, meestal rond de 30, 40 en 50. Een midlifecrisis noemen ze het ook wel. Dit kan komen door de gezondheid maar ook door de welstand van de mens. Vaak moet je hulp hebben om hier weer bovenop te komen. Je kan dus een vitaliteitscoach inschakelen voor deze problemen. Dit is een persoon die helemaal betrokken gaat worden bij jouw levensstijl. Een vitaliteitscoach zorgt ervoor dat er structurele veranderingen komen in het gedrag van de mens zodat je je weer vitaal gaat voelen, met andere woorden, in balans. Vitaliteit is meer dan alleen voeding en beweging, het heeft ook te maken met de sociale omgeving. Ook worden vitaliteitscoachen vaak ingezet in het bedrijfsleven om de teamspirit weer op gang te krijgen. Maar ook bij mensen die een burn-out hebben of hebben gehad en nog aan het revalideren zijn. Het is namelijk belangrijk dat mensen zich goed voelen op het werk en in het dagelijkse leven. Een vitaliteitscoach geeft je vaak opdrachten mee die je moet uitvoeren in je eigen omgeving. Ook wordt er veel gepraat zodat er wordt gekeken naar de oorzaak van het probleem. Waarom voel je je zo? Zijn er veranderingen geweest in het leven? Door dit soort vragen kom je erachter wat het probleem is en een probleem kan je vanaf daar aanpakken.

Meer energie en minder stress

Online zijn er mensen te vinden die zich gespecialiseerd hebben in dit vak. Zelf kun je dit niet gemakkelijk doen namelijk. Het is heel belangrijk om tot de kern te komen van alle problemen en een vitaliteitscoach kan je hierbij goed helpen. Meer energie en minder stress, dat is het uitgangspunt. Diegene kan je goed advies geven over wat jij nodig hebt om je weer gezond en in balans te voelen. Wanneer je je slecht voelt kom je in een vicieuze cirkel en deze moet verbroken worden voordat je je weer beter kan voelen. Wanneer je je goed voelt verandert alles erom heen ook naar betere omstandigheden.

 

Voor meer info : https://marianneantuma.com/vitaliteitscoach/

Pigmentvlekken gezicht verwijderen

Pigmentvlekken in het gezicht ontstaan meestal door de schadelijke straling van de zon en veroudering. Aan beide facetten is zeker iets te doen. Pigmentvlekken kunnen in de meeste gevallen namelijk voorkomen worden door een goede zonnebescherming. Een goede zonnebescherming gaat ook het verouderingsproces tegen. Dat is dus twee vliegen in één klap. Wanneer je de pigmentvlekken al reeds hebt, dan kun je deze gemakkelijk verdoezelen en zelfs verminderen door een aantal handige manieren. Lees je mee?

Zelf pigmentvlekken gezicht verwijderen en voorkomen

 

1) UV-Factor: gebruik dagelijks een goede zonnebescherming, ook als de zon niet zichtbaar schijnt. De zon schijnt namelijk wel degelijk op bewolkte dagen. Gebruik minimaal spf 30 voor goed resultaat. Een hogere spf mag altijd.

2) Huidverlichtende creme: een dergelijke crème bied snel uitkomst en verwijderd de pigmentvlekken aanzienlijk. Een crème die goed aangeschreven staat is Skinlight. De reden waarom deze zo goed is omdat deze voor alle huidtypes geschikt is. Ook zijn de meeste werkzame stoffen natuurlijk en erg effectief.

3) Cover crème: gebruik een coverstick of foundation om de pigmentvlekken te bedekken. Dat kan voor overdag een hele goede uitkomst bieden. Ook zul je je veel minder aan de pigmentvlekken gaan storen omdat ze overdag totaal niet zullen opvallen.

 

 

De genoemde producten zijn allemaal online te bestellen of te koop in een winkel. Skinlight is uitsluitend online verkrijgbaar via onder andere Bol.com

 

Voor meer info : https://www.facebook.com/skinlight.nl

Donkere vlekken op rug en been behandel je zo!

 

Donkere vlekjes op rug of benen behandel je zo!

Wanneer je last hebt van donkere vlekjes dan maakt dat in de meeste gevallen helemaal niets uit. Echter wanneer dit er steeds meer en meer worden en het je begint te storen, dat is dat erg vervelend en ook begrijpelijk dat je dit zo ervaart. Het is altijd lastig om echt via internet te vinden wat je er nou precies aan kunt doen. Zo worden er chemische peelings aangeboden, kun je het laten weglaseren maar zijn er vandaag de dag ook zeker andere mogelijkheden. Mogelijkheden die eigenlijk veel makkelijker toepasbaar zijn. Je hebt er vast wel eens van gehoord, een crème die ervoor zorgt dat donkere vlekken vervagen en minder zichtbaar worden. Lees gauw verder voor meer informatie.

 

Een crème die echt resultaat bied

Deze titel klinkt veelbelovend en ik vind dan ook dat deze crème hier zeker aan voldoet. De crème waar ik het over heb is Skinlight. Dit merk bestaat nu ongeveer twee jaar in Nederland en is nu ook in Duitsland te koop. De crème wordt exclusief online verkocht en bij één vestiging in hartje Amsterdam. De formule die gebruikt wordt is erg succesvol en bied uitkomst voor degene die kampen met huidproblemen waarbij melanine de oorzaak is. Denk hierbij aan donkere vlekken op rug, benen, gezicht, hals en nek maar ook melasma, donkere oksels en knieholtes, ouderdomsvlekken, donkere kringen rondom de ogen en ga zo maar door. De crème kan echt voor heel veel facetten ingezet worden.

 

Je kunt Skinlight online bestellen via het bekende Bol.com maar ook via de webshop, voor mensen die in Amsterdam wonen, ga ook zeker eens langs de vestiging die dit merk exclusief aanbied.

 

Voor meer info :

Hoe verminder je donkere vlekken in het gezicht?

Donkere vlekken in het gezicht worden ook wel hyperpigmentie genoemd. Deze vlekken kunnen licht of donkerbruin van kleur zijn of een combinatie van deze twee kleuren. De vlekken kunnen verspreid zijn over het gehele gezicht maar ze kunnen ook op de ene plek meer voorkomen dan op de andere plek. Omdat de vlekken in het gezicht zitten, kan dit erg vervelend zijn.

Hoe kan je donkere vlekken in het gezicht voorkomen?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn van het ontstaan van donkere vlekken. Denk hierbij aan schommelingen van hormonen of bijwerkingen van bepaalde medicijnen. Een andere belangrijke veroorzaker van pigmentie is zonlicht. Pigmentatie ontstaat vaak door beschadiging van de huid door zonlicht. Je kunt dit zelf voorkomen door altijd verantwoord te zonnen. 

Hoe verminder je donkere vlekken in het gezicht?

Als je eenmaal donkere vlekken in je gezicht hebt wil je hier natuurlijk graag vanaf. Dit kan door gebruik van een crème. Deze crème heeft een blekend effect waardoor de vlekken zullen verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Skinlight crème voor het verwijderen van pigment

De crème heeft de naam Skinlight en is nog niet heel bekend. Dit komt omdat veel mensen liever niet vertellen dat ze het product gebruiken. Het wordt vooral gebruikt door mensen met een getinte huid. Het is een veilig product wat 100% parfumvrij is en PH neutraal. De crème kan langdurig gebruikt worden zonder het optreden van huidirritatie of allergie.

Voor meer info : http://www.zwangerschapsmasker.be

Donkere huidvlekken verminderen

 

Donkere huidvlekken verminderen

Wanneer je last hebt van donkere plekjes op de huid in vergelijking met de kleur van de rest van je lichaam, dan kan dit als stoorfactor ervaren worden. Er is helemaal niets mis met donkere oksels of knieholtes. Dat komt zelfs heel veel voor. Iedereen heeft wel enkele pigmentvlekken en moedervlekken en dat hoort er gewoon bij. Echter wanneer deze donkere vlekken op plaatsen voorkomen waar we ze liever niet willen hebben, dan kan dit reden zijn voor het verwijderen ervan. Bijvoorbeeld midden in het gezicht of op een irritante plek bijvoorbeeld je ooglid. Wat de reden voor weghalen ook is, er zijn tal van manieren om dit mogelijk te maken.

 

  1. Pigmentvlekken laseren: Laseren is een effectieve manier om pigmentvlekken te laten verdwijnen. Deze manier is niet zo heel geschikt voor grote vlekken, wel voor kleine compacte zoals een pigmentvlek. Deze methode moet vaak in 2-3 sessies herhaald worden voor het beste resultaat. De pigmentvlek verdwijnt voor altijd, echter is er een kans dat deze terugkomt. In zo’n geval zal de behandeling weer opnieuw uitgevoerd moeten worden. Een nadeel van pigmentvlekken laseren zijn de hoge kosten per sessie.
  2. Donkere vlekjes behandelen met een crème: er zijn tegenwoordig ook crèmes die pigmentvlekken, donkere vlekjes en grotere oppervlakten lichter kunnen maken. Deze crèmes zorgen niet voor blijvend resultaat, maar resultaat is er wel degelijk. Het is de bedoeling dat wanneer je het resultaat bereikt hebt, de crème als onderhoudskuur toe te passen. Bijvoorbeeld 1-2 keer in de week. Dergelijke crèmes die hierin z’n gespecialiseerd zijn die van Skinlight. Zoek maar eens op via google.

Pigmentvlekken verminderen met een peeling

Voor meer info : https://www.okselsbleken.com/

Psychologie maakt je sterker

Er zijn genoeg mensen die wel eens keren in het leven een lastige tijd doormaken waarbij veel er teleurstellingen voorbij komen, tegenslagen worden gevoeld en er moeilijke periodes zijn om doorheen te komen. Vaak lopendingen nou eenmaal niet op de juiste manier en zullen er bepaalde tegenslagen overwonnen moeten worden om de negatieve gedachtes weg te werken. Je kan last hebben van angst, spanning, somberheid en onzekerheid als je een mindere periode doormaakt in het leven en dat zorgt ervoor dat iemand mentaal niet goed in haar/zijn vel zit. Gelukkig zijn er genoeg mensen om je te helpen, ook op professioneel gebied zijn deze er. Bij Psychologie Delft kan je terecht als je behoefte hebt aan een gesprek en dat er naar je geluisterd wordt. Vriendelijk en zorgzaam zijn wel twee begrippen waar je deze praktijk mee in één zin kan noemen.

Slecht in je vel zitten is een vreselijk gevoel en het is van belang om daar snel vanaf te komen door middel van praten over gebeurtenissen die dit hebben veroorzaakt. Praten is één van de belangrijkste manieren om over dingen heen te komen, dingen te vergeten/vergeven en een positieve wending aan het leven weer te geven. Het gevoel dat iemand naar je luistert als je praat is natuurlijk ook een fijne gedachte en diegene zit daar ook speciaal voor jou om jou van advies te voorzien en om je verder te helpen in dit proces. Je zult er zelf wel erg voor moeten openstaan om heel open te kunnen praten en je zult ook zelf de laatste stapjes moeten zetten om een goed resultaat te behalen en met goed resultaat wordt bedoeld weer een positieve kijk op het leven en niet blijven vastzitten in die neerwaartse spiraal. Bij Psycholoog Delft kunnen nieuwe cliënten terecht en deze praktijk is speciaal voor jou en wil jou op elke mogelijke manier helpen. Boek snel je afspraak als jij ergens mee zit en zij helpen jou!

Voor meer info : http://www.psychologiepraktijkjonkman.nl/