Vinden nu
Image default
Woning en Tuin

Alles wat u moet weten over hardsteen, marmer en andere tegelsoorten

Of u nu op zoek bent naar tegels voor buiten, binnen of simpelweg wat informatie wilt over hardsteen en marmer, onderstaande tekst zal u informeren over deze steensoorten. Wat zijn de kenmerken ervan, waar kunt u het voor gebruiken en welke soorten zijn er? Antwoorden op deze vragen en meer kunt u verderop in deze tekst vinden. 

Hardsteen
Hardsteen is een kalksteen met een blauwgrijze kleur, daarom wordt het ook wel blauwe hardsteen of blauwsteen genoemd. Dit steen heeft als kenmerk dat er veel resten van kalkskeletten in zitten, dat samen met de calcietafzetting een geheel maakt. De steen heeft verschillende plekken van afkomst. Neem bijvoorbeeld de Belgische hardsteen, die vooral in de Ardennen te vinden is. De steen kan ook gewonnen worden in Ierland, Spanje en China. De mooie steen kan voor zowel binnen als buiten gebruikt worden en heeft vaak een wat donkere, sjieke uitstraling. Het wordt veel gezien als vloer van een terras of keuken- of woonkamervloer. 

Marmer
Marmer is kalksteen wat gemetamorfeerd is. Het bestaat uit puur calciumcarbonaat. Het heeft een hele mooie, bijna doorzichtige lichtval en is daardoor zeer gewild in de beeldhouwkunst. Het wordt tevens al jarenlang gebruikt in badkamers als tegels, vloer of zelfs meubel. Het gebruik van marmer blijft echter niet beperkt tot de badkamer. Wat dacht u van een marmeren haard, fontein of tafel? Er zijn verschillende soorten marmer in omloop, genoemd naar de plaats waar de steen gewonnen wordt. Carrare, Italiaanse marmer, is erg geschikt voor beeldhouwkunst. Pentelikon en Paros zijn Griekse marmersoorten, maar er bestaat ook Belgisch marmer. De steensoort heeft een erg sjieke uitstraling en komt daarom erg veel voor in de wat duurdere huizen, maar ook voor de minder vermogende liefhebber is er een oplossing gevonden. Het patroon van marmer kan worden aangebracht op hout, dit heet marmeren. Zo heeft u toch de uitstraling van marmer, maar tegen een vriendelijker prijsje. 

Deze twee steensoorten zijn dus uitermate geschikt als u een fijne, sjieke uitstraling wilt. Altijd klassiek en altijd netjes zijn het prima opties voor uw tegelbehoefte. Waar u deze ook wilt leggen!

Voor meer info : http://www.rudolfabspoel.nl/leisteen