Vinden nu
Image default
Woning en Tuin

Huis Verhuren Belasting

Vindt informatie over huis verhuren belasting op Verhuur Vastgoedbeheer. Er komen verschillende regels om de hoek kijken met betrekking tot belasting en verhuur.

Als uw te koop staande woning wilt verhuren gelden er verschillende regels waar u rekening mee dient te houden. U heeft geen recht meer op (hypotheek)rente aftrek en u hoeft ontvangen huur niet op te geven als inkomsten. De woning geeft u op in box 3. Als u stopt met het verhuren dan heeft u weer recht op renteaftrek, de woning behoort dan weer toe tot box 1. U mag dit maximaal 3 jaar nadat u de woning hebt verlaten doen. Als de verhuur stopt na het derde jaar dan geeft u de woning en schuld aan in box 3.

U kunt ook een gedeelte van uw hoofdverblijf verhuren, voorbeelden zijn een verdieping of kamer. Zo kunt u extra inkomsten genereren en heeft u gezelschap. Bij het verhuren van een gedeelte van uw woning kunt u recht hebben op kamerverhuurvrijstelling. De voorwaarden waaraan u dan dient te voldoen zijn:

  • Ontvangen huur is niet hoger dan €4954,- per jaar. Dit bedrag is inclusief vergoedingen voor gebruik meubilair, energie etc.
  • Verhuurde gedeelte is onderdeel van uw woning
  • U staat samen met de huurder ingeschreven bij de gemeente
  • De verhuur is niet van tijdelijke aard, zoals verhuur aan vakantiegangers

Voldoet u aan bovenstaande voorwaarden? Dan mag u de volgende aftrekbare kosten en inkomsten van uw woning aangeven bij de belastingdienst:

  • Rente over eigenwoningschuld van hele woning: aftrekbare kosten
  • Het eigenwoningforfait van de hele woning: inkomsten

Voldoet u niet aan de voorwaarden? Dan behoort het verhuurde deel van uw woning toe aan box 3. De waarde van het verhuurde gedeelte en een evenredig deel van de eigenwoningschuld dient aan te worden gegeven in box 3. U mag de rente van het verhuurde deel niet aftrekken van de belasting.

 

Bied uw woning direct aan op Verhuur Vastgoedbeheer: vul het formulier in! Of neem contact op via info@verhuurvastgoedbeheer.nl

Voor meer info : http://www.verhuurvastgoedbeheer.nl