Vinden nu
Image default
Woning en Tuin

Kijken naar alarmsystemen?

Overweegt u om een keuze te maken uit de vele alarmsystemen die op de markt zijn op dit moment? Het hebben van een beveiligingssysteem is in veel situaties verstandig. Waarom?

–          Het installeren van een alarmsysteem heeft natuurlijk het voordeel dat als er dieven inbreken in uw woning, de juiste instantie direct worden gewaarschuwd. Dit verkleint de kans dat er daadwerkelijk iets van u wordt gestolen: daders worden sneller opgepakt dan wanneer er geen beveiliging is geïnstalleerd.

–          Misschien is het nog wel belangrijker dat de meeste inbrekers helemaal niet beginnen aan een huis binnentreden dat een alarmsysteem heeft: dat brengt te veel risico’s met zich mee. De meeste dieven zullen een woning dus met rust laten als u de moeite neemt hem te beveiligen. Huis na huis zal worden afgewezen door dieven op dit criterium.

Eigenschappen van alarmsystemen

U vraagt zich wellicht af wat deze alarmsystemen precies doen. Dat verschilt erg per systeem. Er zijn verschillende soorten sensoren waar u mee kunt werken, en deze kunt u ook goed met elkaar combineren. Denkt u bijvoorbeeld aan alarmsystemen die werken met:

  • Reed-contact schakelaars: magneetcontacten die detecteren of een deur of raam open gaat.
  • Infrarood-sensoren: beweging wordt gemeten aan de hand van veranderingen van infrarode temperatuur.
  • Glasbreukdetector: deze reageert op de geluidsgolven van glasbreuk.
  • Trildetector of seismische detector: dit soort apparaten reageren op trillingen die bijvoorbeeld ontstaan door het doorboren van een kluisdeur of het uitbreken van een muur.

Er zijn dus genoeg opties om uit te kiezen.

Kiezen uit alarmsystemen

Wanneer u op het punt staat een keuze te maken over gebouwbeveiliging dan is het handig om na te denken over uw situatie: welke vorm van inbraak is waarschijnlijk in uw woning of kantoorpand? Pas daar uw systeem op aan.

 

Voor meer info : http://www.smartalarm.nl/