Vinden nu
Image default
Zorg

Creëer een vrolijk gezin

Een gelukkig gezin is vaak de veiligste plek voor kinderen om succesvolle individuen te worden. Ouders lijken wel goden voor hun jonge kinderen. Daarom is het des te belangrijker dat ouders de verantwoordelijkheid van hun daden en woorden serieus nemen. Veel ouders vonden het nooit prettig om mij te verwennen door kleine cadeautjes te geven en mij te verrassen met kleine attenties. Ik ben erg dankbaar dat ik ouders heb die altijd van me houden en me steunen. Zonder hen weet ik dat ik niet zo gelukkig zou zijn als ik nu ben.

Sommige gezinnen houden vast aan oude en traditionele familietradities, terwijl andere nieuwe tradities bedenken om het leven voor het hele gezin gemakkelijker en veiliger te maken. Elke familie heeft haar eigen tradities, overtuigingen en waarden die van generatie op generatie worden doorgegeven. Wanneer een nieuwe traditie wordt gecreëerd, zijn ouders vaak bezorgd of de oude gewoonten al dan niet zullen overeenstemmen met de nieuwe. Dit kan leiden tot onenigheid, ruzies en zelfs vechtpartijen.

Na verloop van tijd beginnen veel families zich met elkaar te verbinden door gedeelde ervaringen, interesses en hobby’s. Deze gedeelde ervaringen en interesses verrijken het leven van de gezinsleden en geven hen iets om naar uit te kijken in hun toekomst. Het wordt een gelukkige familietijd als elk lid een deel van de verantwoordelijkheden van het gezin op zich neemt. Het hebben van sterke familiebanden kan de leden ook helpen moeilijke tijden aan te kunnen. Hoewel veel mensen vaak van baan en huis veranderen, blijven gezinnen bij elkaar en blijven ze bij elkaar.

Deel uitmaken van een hechte familie kan een gezin ook helpen bij elkaar te blijven. Veel ouders vinden het geruststellend om nauw contact met hun kinderen te hebben, zelfs als ze niet op hun werk zijn. Dit creëert een veilige omgeving waarin kinderen weten dat ze met hun ouders kunnen praten en begrijpen wat er gebeurt als zij er niet zijn. Als een kind weet dat zijn of haar ouders voortdurend met hem of haar praten, zal het zich minder snel schuldig maken aan storend gedrag. Uit onderzoek blijkt dat sterke en ondersteunende relaties binnen een gezin de ontwikkeling van veel tiener- en kleuterproblemen kunnen helpen voorkomen.

Er zijn veel gelukkige gezinnen die geen familietradities hebben. In deze gezinnen komen de leden elke dag samen zonder tradities te creëren. Ze komen gewoon samen en gaan om met wat het leven brengt. Deze gezinnen hebben meestal meer succesvolle leden die een gelukkiger en succesvoller leven leiden.

Over het algemeen zijn de meest succesvolle gezinnen diegene die een zekere mate van verbondenheid tussen de leden handhaven. Het maakt niet uit of iedereen samen eet, met elkaar op vakantie gaat of samen favoriete spelletjes speelt. Wanneer gezinnen zich meer op hun gemak gaan voelen bij elkaar, zijn ze in staat om samen te genieten van zinvolle, liefdevolle ervaringen. Wanneer dit gebeurt, leidt dit tot geluk en vrede in huis. Het creëren van een gelukkige familietraditie is een belangrijke stap voor elk gezin. Vind jij het lastig om je gezin in een goede balans te houden? Een coach van Coachregio kan je hierbij helpen.

https://coachregio.nl/gezinscoach/