Vinden nu
Image default
Aanbiedingen

Duurzaam keuzes maken

Je hebt altijd een keuze, of je nou denkt dat je dat hebt of niet. Dat is een van de enige constanten in onze levens: we moeten altijd keuzes maken en die keuze is er altijd. Vandaag, 17 maart, is het een dag waarop heel Nederland de gelegenheid krijgt om een heel belangrijke keuze te maken: de keuze over wie ons land de komende vier jaar gaat vertegenwoordigen. Dat is voor de meesten niet iets wat je zomaar besluit, daar moet je goed over na denken. Ook moet je je realiseren dat niet elk land deze keuze heeft, dus maak vooral gebruik van het recht om te stemmen.

 

In de aanloop naar de verkiezingen is er door de lijsttrekkers veel gedebatteerd over veel verschillende thema’s: van rekeningrijden tot de opname van vluchtelingen, van de corona aanpak tot de basisbeurs voor studenten. Heel veel belangrijke thema’s zijn er aan bod gekomen, maar één thema heeft deze verkiezingen toch wel de hoofdrol weten te bemachtigen: het klimaat. We zitten namelijk nog steeds in een klimaat crisis, dus is het belangrijk om daar wat aan te doen. Met jouw stem kan jij bepalen over de bouw van een nieuwe kerncentrale, over beperkingen in boeren bedrijven en nog veel meer dingen die met het milieu te maken hebben.

 

Welke uitslag van de verkiezingen er ook zal komen, het is zeker dat wij geen verkiezingen nodig hebben om het milieu te helpen. Want, alle beetjes helpen. Daarom kan je ook gewoon zelf goed zijn voor het milieu, bijvoorbeeld door zonnecellen kopen. Want zonlicht dat omgezet wordt in energie door middel van een fronius omvormer, is schone energie die niet vervuilend is. Ook kan je dingen doen als het afval scheiden en minder vlees eten: 2 kleine dingetjes die toch helpen. Zo maak je duurzame keuzes.

Voor meer info : https://www.wijsmanduurzaam.nl/