Vinden nu
Image default
Aanbiedingen

Zorgen gordijnen ook voor een lagere temperatuur?

Geen huis is compleet zonder de juiste soort raambekleding om de inrichting aan te vullen en het interieur altijd comfortabel te houden, of het nu zomers of winters is. Als het om raambekleding gaat, worden we verwend met keuzemogelijkheden die variëren van jaloezieën tot gordijnen, van rolgordijnen tot luiken, en van vitrages tot andere soorten moderne gordijnen. De veelzijdigheid geeft je meer flexibiliteit om de raambekleding te kiezen die het meest geschikt is voor je eisen en die de beste waarde voor de investering biedt.

Waarom gordijnen de meest populaire keuze zijn

Gordijnen nemen een bijzondere plaats in bij elke overweging over raambekleding. Gordijnen zijn handig te installeren, gemakkelijk te vervangen, verkrijgbaar in meerdere kleuren, designs, en stofopties. Dit maakt ze tot een van de meest veelzijdige en veelgebruikte opties voor raambekleding. Of je nu de voorkeur geeft aan, transparante, lichtdoorlatende, of verduisterende stoffen, gordijnen bieden je al zulke keuzemogelijkheden in verschillende prijsklassen die bij je budget passen. 

Wat zijn verduisterende gordijnen?

Verduisterende gordijnen zijn gemaakt van stof die heel dicht geweven is. Dit resulteert in een hogere ondoorzichtigheid en een lagere openheid van de verduisterende gordijnen. Door de strakke weving zijn er minder en veel kleinere openingen tussen de draden en kan er dus minder licht door naar binnen dringen. Vandaar dat verduisterende gordijnen het meeste licht dat de kamer binnenkomt tegenhouden. Dit blokkeert ook het zicht naar buiten, wat voor sommige mensen een afknapper kan zijn. Er zijn echter verschillende andere voordelen die veel zwaarder wegen dan dit kleine compromis.

Verduisterende gordijnen kunnen ook helpen het geluid in huis te verminderen, omdat ze een effectieve barrière vormen tegen het geluid van buiten. Als je de voorkeur geeft aan een stille kamer, zou je de verduisterende gordijnen nog meer op prijs stellen. Stille kamers betekenen ook minder afleiding, zodat je je meer kunt concentreren op wat je aan het doen bent. Het helpt ook bij het krijgen van een gezonde slaap. Mensen met onregelmatige slaaptijden vinden het vaak moeilijk om goed te slapen en onderbrekingen door lawaai van buitenaf kunnen een probleem zijn. Verduisterende gordijnen helpen zulke onderbrekingen te verminderen.

Blootstelling aan UV veroorzaakt schade aan de meubels en verbleken van de verf in de kamer. Daardoor moet het interieur vaker opnieuw ingericht worden en dat kan vrij kostbaar zijn. Verduisterende gordijnen voorkomen blootstelling aan UV en beschermen het interieur tegen de schadelijke effecten ervan. Je meubels en andere inrichtingselementen verbleken niet en blijven er langer mooi uitzien. Dit is nog een reden waarom verduisterende gordijnen een lonende investering zijn.

Verduisterende gordijnen zijn meestal wit van kleur en zelden zwart, vanwege het thermische voordeel dat de witte raambekleding biedt. Witte gordijnen zien er ook elegant uit en zorgen voor een mooie uitstraling in huis. Hun minimalistische en toch verfijnde essentie verhoogt ook de zichtbaarheid van andere inrichtingselementen binnen de kamer.

https://www.raamdecoratie.com