Vinden nu
Image default
Verbouwen

Huis kopen door middel van kadastrale kaart

Ben je van plan om een woning te kopen? Dan moet je natuurlijk eerst kijken naar een geschikte locatie. Je kunt met een online kadastrale kaart veel informatie krijgen over diverse percelen. Sommige percelen kun je zelfs kopen, zodat je hier je eigen huis op kunt bouwen. Neem maar eens een kijkje bij de wijk Molenvliet en je kunt hier diverse percelen tegenkomen. Maak gebruik van de kadastrale kaart, zodat je precies weet hoe het perceel in elkaar zit. Je kunt op deze manier zelfs het energielabel tegenkomen en dit kan belangrijk zijn bij de koop van de woning. Maar waarvoor kun je nog meer een kadastrale kaart gebruiken? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt. 

 

Waarvoor een kadastrale kaart gebruiken? 

Een kadastrale kaart kun je goed gebruiken als je een woning wilt kopen of verkopen. Als je overweegt om te verhuizen kan het ook verstandig zijn, zodat je een goed beeld krijgt van de omgeving. Door het gebruik van een kadastrale kaart, krijg je ook een goed beeld over hoe de grenzen van je perceel precies lopen. Als je besluit om een schutting te plaatsen kan dit heel goed van pas komen. Een kadastrale kaart is een aantoonbaar bewijs over de grenzen van de Nederlandse percelen. Je ontvangt bij het bestellen van de kaart twee uittreksels en deze dienen als bewijs van je grens. Je kunt tegenwoordig ook via een kadastrale kaart zien wie de eigenaar van het perceel is. 

Gericht zoeken 

Ben je op zoek naar een huis, of een perceel in Wilgendonk? Dan is het handig om de kadastrale kaart te gebruiken, zodat je snel klaar bent. Je kunt namelijk gebruik van de zoekfunctie en op deze manier snel uitkomen op dit dorp. Je ziet ook direct alle beschikbare percelen op het moment en je kunt hier veel informatie over vinden. Klik op het perceel en je zult al snel veel informatie kunnen inzien. Kijk bijvoorbeeld naar de energielabel van de woning, of naar de WOZ-waarde van de woning. Dit kan handig zijn als de belasting van het onroerend goed moet worden betaald. 

https://kadastralekaart.com/buurten/molenvliet-BU05900002