Vinden nu
Image default
Woning en Tuin

Op zoek naar een leuk tuinbeeld voor in de tuin

De zomer is weer begonnen en dat betekent dat we ons weer kunnen richten op het inrichten van onze tuin. Een belangrijk onderdeel daarvan is het toevoegen van decoratieve elementen, zoals een tuinbeeld. Een mooi tuinbeeld kan namelijk net dat beetje extra sfeer geven aan jouw buitenruimte. Maar waar begin je met zoeken als je op zoek bent naar een leuk tuinbeeld?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat voor soort beeld je graag zou willen hebben in jouw tuin. Wil je bijvoorbeeld een beeld van een dier, zoals een hertje of vogel? Of gaat jouw voorkeur uit naar abstracte vormen of menselijke figuren? Boeddha figuren zijn erg in trek, maar we zien momenteel ook een stijging in de vraag naar tuinkabouters. Het is ook goed om na te denken over het materiaal waarvan het beeld gemaakt moet zijn. Wil je liever iets van steen, metaal of kunststof?

Vervolgens kun je gaan kijken waar je zo’n beeld kunt kopen. Tegenwoordig zijn er talloze mogelijkheden online en offline, dus er is altijd wel wat te vinden dat past bij jouw wensen en budget.

Online kun je terecht bij diverse webshops die gespecialiseerd zijn in tuindecoratie. Hier vindt je vaak een groot assortiment aan verschillende soorten beelden en kun je makkelijk filteren op prijs en materiaal. Let wel goed op de afmetingen, want soms lijkt een beeld kleiner of groter dan het in werkelijkheid is.

Een andere optie is om eens rond te kijken bij lokale tuincentra of bouwmarkten. Hier vindt je vaak ook een uitgebreid assortiment aan tuinbeelden en kun je het beeld in het echt bekijken voordat je tot aankoop overgaat. Bovendien is het bij deze winkels vaak mogelijk om het beeld eerst te bestellen en pas later af te halen, zodat je er zeker van bent dat het beeld ook daadwerkelijk past bij de rest van jouw tuininrichting.

Als laatste kun je ook eens kijken bij lokale kunstenaars of ambachtslieden. Zij maken vaak unieke en handgemaakte beelden, die net wat meer karakter hebben dan de standaard beelden uit fabrieken. Op deze manier draag je ook nog eens bij aan de lokale economie en kunstscene.

Het kopen van een tuinbeeld kan dus behoorlijk wat tijd kosten, maar als je eenmaal jouw perfecte exemplaar hebt gevonden, dan kan dit zorgen voor jarenlang plezier in jouw tuin.

Voor de mensen die op zoek is naar iets speciaals, zijn er ook nog andere opties om hun tuinbeleving te verrijken met decoratie elementen. Er zijn talloze creatieve ideeën online beschikbaar waarmee men zelf leuke decoratie items kan creëren voor in de tuin. Zo kunnen oude potten worden beschilderd of geverfd en gebruikt worden als bloempotjes of vogelnestjes kunnen worden gemaakt door oude theekopjes op een schotel vast te lijmen.

Ook zelfgemaakte windmolens (ook wel ‘whirligigs’ genoemd) zijn een populaire keuze onder hobbyisten. Dit zijn molentjes die draaien op de wind en worden gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, metaal of plastic. Een leuke bijkomstigheid is dat het maken van deze windmolens een activiteit op zich kan zijn, waarbij men de creativiteit kan laten stromen.

Tot slot is het belangrijk om te benadrukken dat bij het kopen van een tuinbeeld duurzaamheid ook een rol speelt. Het is verstandig om te investeren in een beeld dat jarenlang mee kan gaan en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Ook het materiaal waarvan het beeld gemaakt is, speelt hierin een rol. Een beeld dat gemaakt is van duurzame materialen zoals gerecycled metaal of steen gaat langer mee dan een beeld dat gemaakt is van goedkopere materialen.

Kortom, er zijn talloze mogelijkheden om jouw tuin te voorzien van mooie decoratie elementen zoals tuinbeelden. Door goed na te denken over welk soort beeld je graag zou willen hebben en waar je dit kunt vinden, kun je jarenlang plezier hebben van jouw mooie aanwinst in de tuin.

Onze top 3 voor verschillende tuinbeelden:

Tuinkabouter kopen

Boeddha beelden

Bronzen beelden winkel