Vinden nu
Image default
Aanbiedingen

Cadeautips voor dierenvrienden

Cadeautips voor dierenvrienden 

Het bedenken van een leuk en origineel cadeau kan soms lastig zijn. Wat als de persoon in kwestie gek is op dieren, wat zijn dan leuke cadeau ideeën?

 

Traktatie voor huisdieren

Voor veel huisdieren is het aanbod ‘snoepgoed’ groot. Zo zijn er veel verschillende soorten kauwstaven, botjes, lik snoepjes en andere snacks. Een aantal verschillende soorten in een pakketje en je hebt een leuk – maar vooral ook lekker – cadeau voor haar of zijn huisdier. 

 

Handige spullen

Wanneer je het geven van snacks voor een huisdier wat minder vind, zijn er ook andere – soms wat meer praktische – cadeau mogelijkheden. Tuigjes voor honden met leuke prints of teksten, knuffels, speeltjes en mandjes zijn zowel praktisch als erg leuk om te krijgen. Een extra mat, mand of kussen kan goed van pas komen om mee te nemen op vakantie of om op een andere (extra) plek te leggen. Daarnaast zorgt het geven van speeltjes voor dieren voor een leuke manier om een interactie aan te gaan met jouw huisdier. Door dit cadeau te geven stimuleer je ook (indirect) de band tussen het baasje en het huisdier. Verder is het voor kattenliefhebbers een idee om een krabton te geven. Dit biedt katten een eigen plekje biedt waar zij of hij ook actief door wordt. De nagels van katten blijven hierdoor ook in betere staat. Ook voor andere huisdieren zoals konijnen is er genoeg te koop wat betreft speelgoed en andere benodigdheden. 

 

Persoonlijke foto

Een foto met een huisdier heeft vaak een bepaalde emotionele waarde. De band tussen een persoon en een dier is vaak speciaal en een foto visualiseert dit. Door een foto af te laten drukken en dit in een lijstje te doen, geef je een persoonlijk cadeau wat een dierenliefhebber vast zal kunnen waarderen. 

 

Activiteit

Stel dat de dierenvriend in kwestie een hond – of meerdere honden – heeft en ook houdt van een lange wandeling, zou een wandeling met lunch, koffie of diner een leuk idee kunnen zijn. In Nederland zijn genoeg mooie natuurgebieden om mooie wandelingen te kunnen maken. Populaire routes zoals het Pieterpad hebben genoeg etappes om een leuke afstand uit te kiezen. Andere uitdagende activiteiten zouden trainingen kunnen zijn waar bijvoorbeeld een hond (beter) leert speuren. 

 

Boeken

Tot slot zou het geven van een boek een optie kunnen zijn. Wanneer hij of zij een huisdier zal krijgen, kan je je door het lezen van een informatief boek verdiepen en voorbereiden op de komst van een hond, kat of ander dier. 

 

https://www.krabpaal.nl/