Vinden nu
Image default
Gezondheid

Tips en trucs om brainfog te verminderen

Dit zijn enkele stappen die u kunt nemen om hersenmist te verminderen:

 • Zorg voor voldoende slaap: Slaap is belangrijk voor je hersenen en lichaam om ongezonde gifstoffen op te ruimen die kunnen bijdragen aan hersenmist. Probeer een vast slaapschema te volgen en maak er een punt van om elke nacht zeven tot negen uur te slapen. Vermijd het gebruik van elektronische apparaten zoals uw mobiel, laptop of televisie voordat u gaat slapen.
 • Probeer nieuwe dingen: houd je geest bezig met mentaal stimulerende activiteiten en doe je best om nieuwe dingen te proberen. Neem bijvoorbeeld een andere route naar je werk, probeer een taak die je regelmatig doet anders te benaderen of luister naar andere muziek. Dit kan helpen bij het verhogen van de productie van een chemische stof in de hersenen, noradrenaline genaamd, die de hersenen stimuleert.
 • Vermijd multitasking: Multitasking kan uw energie opslokken en uw productiviteit verlagen, vooral als u twee activiteiten probeert te doen waarvoor u bewust moet nadenken. Probeer je in plaats daarvan op één ding tegelijk te concentreren.
 • Werk aan je geheugen: als je geneigd bent dingen te vergeten, probeer dan verschillende trucs om je geheugen te verbeteren. Rijmpjes, geheugensteuntjes of visuele of verbale aanwijzingen kunnen u bijvoorbeeld helpen belangrijke dingen te onthouden. Je kunt ook herhaling proberen; als iemand je bijvoorbeeld zijn naam vertelt, kan het je helpen om die naam te onthouden.
 • Neem mentale pauzes: Maak er een punt van om gedurende de dag een paar mentale pauzes te nemen, waar je nergens aan denkt en in het moment bent. Je kunt je ogen sluiten, een korte wandeling maken of uit je raam kijken.
 • Richt je aandacht: als je wordt afgeleid door meerdere dingen of je focus verliest, probeer dan te vertragen en al je aandacht op één taak te concentreren. Werk vervolgens aan het voltooien van die taak, hoe klein ook.
 • Blijf sociaal actief: deelnemen aan sociale activiteiten kan uw humeur, geheugen en cognitie verbeteren.
 • Denk diep na: oefen je geest door elke dag wat tijd te besteden aan diep nadenken. Als je bijvoorbeeld een artikel hebt gelezen, denk dan 10 minuten na over de inhoud van het artikel.
 • Probeer meditatie: Meditatie kan helpen stress te verminderen en je hersenen en lichaam te ontspannen.
 • Beweeg regelmatig: fysiek actief blijven kan uw geestelijke gezondheid verbeteren.
  Volg een gezond dieet: een gezond dieet, zoals het mediterrane dieet, kan helpen bij het geheugen, de cognitie en de gezondheid van de hersenen.
 • Vermijd alcohol: deze stoffen kunnen uw zintuigen aantasten en uw hersenen nadelig beïnvloeden.
 • Medische behandeling ondergaan: Als u vermoedt dat uw hersenmist verband houdt met depressie, een schildklieraandoening, een tekort aan voedingsstoffen of een andere medische aandoening, neem dan onmiddellijk contact op met een arts of gezondheidswerker.

Blijf je lasthouden van een brainfog? Neem dan contact op met Nick de Waard. Klik hier voor de website.

https://nickdewaard.nl/