Vinden nu
Image default
Alarmsysteem

Ontdek inbrekergeheimen om inbraken in huis te voorkomen

Ontdek inbrekergeheimen om inbraken in huis te voorkomen ”Met boeven vangen boeven”, een veelgehoorde uitdrukking. Wat daar door de bank genomen mee bedoeld wordt, is dat het slim kan zijn om de gedachten en slimmigheden van criminelen kunt gebruiken om inbraken te voorkomen.

Waarom inbrekers specifieke woningen richten? Gebaseerd op een onderzoek uitgevoerd door het NBC I-Team, is 71,9 procent van de inbraken gericht op woningen. Deze enquête werd verzonden aan honderden veroordeelde inbrekers in New York en New Jersey om strategieën te ontdekken die werden gebruikt voor inbraken. Hieronder geven we belangrijke geheimen die uit de enquête zijn onthuld en hoe huiseigenaren beveiligingsmaatregelen kunnen nemen om zichzelf te beschermen.

Inbrekers geheimen onthuld

Op basis van de resultaten van de I-Team-enquête zijn enkele opvallende, maar essentiële, belangrijkste bevindingen:

  • Ontgrendelde ramen zijn een goudmijn voor toegangen. Tweeënveertig procent van de inbrekers ging via ontgrendelde ramen naar huis en 38,6 procent via ontgrendelde deuren.
  • De meest voorkomende plek voor waardevolle spullen is de slaapkamer. Vijfenzeventig procent van de dieven zoekt naar kostbaarheden eerst in de slaapkamer van een huiseigenaar.
  • Sieraden en contant geld zijn het meest getargete items om te stelen. Bij het binnendringen in een huis, gaat 84,2 procent van de inbrekers voor contant geld en 80,7 procent gaat voor sieraden.
  • Alarmsystemen verjagen inbrekers. Als een inbreker een huis binnenging met een alarmsysteem, zou 42,1 procent onmiddellijk vertrekken.

Hoe u de veiligheid van uw huis kunt verbeteren

Dus wat kunnen u en uw geliefden doen met de hierboven verstrekte informatie? Vergroot uw huisveiligheid met de volgende tips:

  • Installeer alarmen of beeldsensoren in de buurt van ramen en deuren. Als activiteit wordt gedetecteerd, worden meldingen naar u en uw meldcentrale verzonden.
  • Gebruik slimme lichten die worden geactiveerd op basis van beweging of gebeurtenissen. Hierdoor lijkt het alsof iemand in uw huis actief is, waarbij de lichten zelf worden in- en uitgeschakeld, in tegenstelling tot een vast schema. Dit kan ook nuttig zijn als u IP-bewakingscamera’s gebruikt en verdachte activiteiten bij u thuis opmerkt.
  • Plaats bewakingscamera’s in kamers (bijvoorbeeld de slaapkamer) waar waardevolle voorwerpen, zoals geld, sieraden of elektronica, worden bewaard.
  • Koop een bewaakt alarmsysteem voor woningen als u er nog geen heeft. (Dit is een stukje feitelijk advies dat een veroordeelde inbreker zijn moeder zou geven!).

Hopelijk hebben wij u kunnen inspireren en motiveren met bovenstaande tips. Wij van slotenmaker Amsterdam hebben jarenlange ervaring in inbraakpreventie en proberen u met deze tips verder te helpen in het beveiligen van uw huis.

Voor meer info : https://www.locksecure.nl/slotenmaker-amsterdam