Vinden nu
Image default
Auto’s en Motoren

De voordelen van hardware tuning bij een auto met aanhanger

Niet alle auto’s zijn geschikt voor een aanhanger, maar met hardware tuning kun je dit oplossen. Het enige wat je auto hiervoor verder nodig hebt? Een trekhaak natuurlijk! Ontdek hier precies hoe deze upgrade van je auto ervoor kan zorgen dat je een aanhanger makkelijker meekrijgt en waar je hardware tuning kunt laten uitvoeren.

Hardware tuning zorgt voor meer kracht bij een laag toerental

Hardware tuning wordt vaak als tweede stap na chiptuning gezien, waarbij de motor van binnenuit aangepast wordt. Het tunen van de hardware krikt het vermogen van je auto vervolgens nog meer omhoog en bestaat uit verschillende onderdelen. Zo worden de in- en uitlaatdelen en de turbo’s vaak aangepakt en wordt het roetfilter verwijderd. Dit alles zorgt voor extra kracht in de koppel van je auto, en dat komt voornamelijk bij een laag toerental handig van pas. Door extra koppelkracht bij een laag aantal toeren trek je namelijk een aanhangwagen of caravan makkelijker mee. Geen wonder dan ook dat deze upgrade populair is onder reisliefhebbers met een eigen aanhanger.

Maak een verstandige keuze

Let er wel op dat het tunen van je auto niet alleen maar voordelen kent. Door het extra vermogen is de kans aanwezig dat je meer premie moet gaan betalen, en daarnaast moet je waarschijnlijk je auto opnieuw laten keuren door de RDW. Dit is het geval wanneer er bijvoorbeeld aan de motor of aan de uitlaat is gesleuteld, zoals het geval is bij hardware tuning. Velen vinden de voordelen van het upgraden van hun auto echter vele malen belangrijker dan de nadelen, dus het is zaak goed na te denken over jouw prioriteiten. De experts van Alphamotive kunnen je helpen in al je twijfels en weten precies wat voor jouw auto en situatie de beste keuze is. Ze voeren de hardware tuning van jouw auto vervolgens graag voor je uit bij Alphamotive.