Vinden nu
Image default
Bedrijven

Kunstgras aanschaffen

Kunstgras aanschaffen is niet een beslissing die je van de ene op de andere dag maakt. Vooral als je uit een huishouden komt dat van oudsher een gazon met natuurlijk gras onderhoudt, vereisen dergelijke veranderingen een serieuze overweging. Kunstgras zal de manier waarop je je tuin gebruikt op veel manieren veranderen, en deze verandering vereist een grote toewijding. Je moet er vrij zeker van zijn dat je je deel van het onderzoek hebt gedaan voordat je doorgaat en je eerste paneel koopt.

Kunstgrasrecensies zijn gemakkelijk online te vinden, maar voor je gemak hebben we een lijst samengesteld met 5 belangrijke vragen die je jezelf moet stellen voordat je kunstgras gaat kopen. 

1. Waarom zou ik kunstgras kopen?

Het gebruik van kunstgras wordt vaak gestereotypeerd als een groenvoorziening die schadelijk is voor onze planeet. Steeds meer onderzoeken bewijzen nu echter dat dit niet het geval is. Zo heeft een overzicht van de milieu- en gezondheidseffecten van kunstgras een voorlopige levenscyclusanalyse gepubliceerd die suggereert dat de milieueffecten van kunstgrasvelden lager waren dan gelijkwaardige grasvelden. Dat gezegd hebbende, wordt kunstgras nu algemeen overwogen voor meerdere toepassingen, zowel in residentiële als commerciële ruimtes. De installatie van kunstgras gaat gepaard met aanzienlijke waterbesparingen en lagere onderhoudsvereisten. Hierdoor wordt het tegenwoordig ook steeds meer gepromoot als een duurzame vervanging voor levend gras op gazons en atletiekvelden. Kunstgras is ook wasbaar, giftig en emissievrij. Ook vereist kunstgras niet het regelmatige gebruik van grasmaaiers op brandstof, in tegenstelling tot natuurlijk gras. Er zijn verschillende andere redenen om kunstgras te kopen. Uiteindelijk komt het allemaal neer op je voorkeur en je waarden.

2. Hoeveel gras heb ik nodig?

Het hangt allemaal af van de grootte van je gazon. Hoe nauwkeuriger je metingen, hoe minder afval je krijgt. Tip: doe wat onderzoek naar wat je nog meer kunt doen met dit gras en als je van plan bent een project uit te proberen, raden we je aan om bij het oorspronkelijke bedrag rekening te houden, zodat je op bezorgkosten kunt besparen. Bespaar ook op de brandstof die wordt gebruikt om je gras te bezorgen.

3. Moet ik het zelf installeren of professioneel laten doen?

Natuurlijk is alles wat professioneel wordt gedaan vermoedelijk beter. Er is een reden waarom deze mensen professionals zijn, weet je? Maar dat betekent niet dat je het ook niet alleen kunt. Als je erop vertrouwt dat je het gras zelf kunt leggen, ben je van harte welkom om te doen wat je wilt.

4. Kan ik deze aankoop betalen?

Natuurlijk kan je dat. Als je je eindeloze waterrekeningen en brandstof voor je grasmaaier kunt veroorloven, kun je je deze producten zeker veroorloven (en als bonus het milieu sparen).

5. Komt het product met acceptabele garantievoorwaarden?

Dit is een heel belangrijke vraag om te stellen. Het antwoord is meestal een indicatie van de kwaliteit van het product dat je koopt. Langere en uitgebreidere garanties worden meestal geboden bij kwaliteitsproducten. Het is gewoon een weerspiegeling van hun vertrouwen in wat ze aanbieden. De overstap naar dit gras maken is geen gemakkelijke beslissing. Uiteindelijk is deze kleine aanpassing meer dan alleen een esthetische verandering, het is een tijdige reactie op uw morele verantwoordelijkheid jegens de planeet.

https://www.kunstgrasdirect.nl