Vinden nu
Image default
Dienstverlening

COREP Excel XBRL

COREP Excel XBRL komt steeds vaker voor bij bedrijven dat vaak financiële rapporten moet aanleveren bij officiële instanties. Wat is COREP Excel XBRL eigenlijk en waarom word het gebruikt?

Als je in het financiële sector werkt weet je vast wel wat het is en anders heb je er waarschijnlijk nooit van gehoord. In deze artikel gaan we zo goed mogelijk uitleggen wat COREP Excel XBRL nou eigenlijk is. Lees dus gerust verder als je er meer over wilt weten.

COREP XBRL

COREP is een rapport dat sommige bedrijven verplicht moeten aanleveren. Vroeger konden bedrijven vaak zelf kiezen hoe ze de COREP rapporten aanleverden maar dit is nu anders. Nu zijn bedrijven verplicht om de COREP rapporten in XBRL aan te leveren. Het probleem hierbij is alleen dat de meeste bedrijven geen XBRL gebruiken maar Excel.

Excel

Excel is een software van Microsoft dat vaak gebruikt word voor het opstellen van financiële rapporten. In Excel kun je heel veel doen en het is makkelijk om ermee leren om te gaan. Het is zo gebruiksvriendelijk dat de meeste berijven het gebruiken voor het maken van COREP rapporten. Wanneer ze het moeten aanleveren maken ze dan gebruik van COREP Excel XBRL. Dit betekent dat de COREP van Excel wordt omgezet naar XBRL.

Voor meer informatie kun je de onderstaande websites bezoeken.

Voor meer info :