Vinden nu
Image default
Wijn

Proef de verfrissende smaak van Rosé wijn

Alcohol

Er bestaan allerlei soorten wijn in diverse smaken. Voor elk is er wel wat te drinken. Wijn wordt bij speciale gelegenheden gedronken, maar is ook geaccepteerd in het dagelijkse leven. Daardoor wordt wijn niet echt gezien als een alcoholische drankje, maar dat is het wel. Hierdoor mag u pas vanaf 18 jaar en ouder wijn drinken volgens de wet. Wilt u wijn kopen en ziet u er niet ouder uit dan 25, dan wordt er gevraagd of u uw legitimatiebewijs wilt laten zien voor de zekerheid.

Druiven

Wijn wordt gemaakt van druiven. Over de hele wereld zijn er wijngaarden, zo ook in Europa. Zo staat Frankrijk erg bekend om hun wijngaarden en gaan er veel mensen naar toe om wijn te proeven. Vooral wijnliefhebbers zult u daar vinden aangezien je daar allerlei workshops hebt. Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven, terwijl witte wijn wordt gemaakt van druivensap. Dat kan dus ook blauwe druiven zijn. Klinkt raar, maar wat niet veel mensen weten is dat druivensap geen kleur bevat. Hierdoor is de wijn vrijwel altijd blank. Gebruik je blauwe druiven dan is de regel; hoe langer u de wijn bewaart, hoe donkerder de kleur zal zijn.

Rosé wijn

Zo heeft u dus ook Rosé wijn. Deze wijn wordt gemaakt van blauwe druiven, soms in combinatie met witte druiven. Wat veel mensen denken is dat Rosé wijn een mix is van rode en witte wijn. Dat is niet het geval en ook ten strengst verboden. De wijn wordt veel gedronken bij aan het einde van de middag bij bijvoorbeeld een barbecue/etentje. De reden daarvan is omdat het een verfrissende zachte smaak heeft. Rosé smaakt heerlijk bij een stukje vis of een vlees. Hierdoor is de nasmaak nog intenser. U kunt prima een paar glazen Rosé op aangezien u niet zo snel aangeschoten zult raken. Dat komt doordat de smaak niet zo zwaar is.

Online bestellen

Tegenwoordig kunt u alles online bestellen. U kunt nu zelfs online boodschappen doen vanuit uw bed. Het online bestellen wordt steeds populairder doordat het internet een grotere assortiment heeft dan de meeste winkels in uw dorp of stad. Dat geldt ook voor wijn. Weet u niet of u de wijn lekker zult vinden, dan raden wij u aan om recensies over de soort wijn te lezen die u wilt. Mensen bestellen online, maar laten ook een eerlijke mening achter. Zo wordt het al een stuk makkelijker.

Voor meer info : https://www.horecagoedkoop.nl/goedkope-wijn-bestellen/rose-wijn