Vinden nu
Image default
Gezondheid

Hoe kun jij op een slimme manier omgaan met angst?

Hoe kun jij op een slimme manier omgaan met angst?

Voel jij je weleens angstig en weet je niet precies waar dat vandaan komt? Er is niets vervelender dan wanneer jij je door angst laat belemmeren en er stress in je leven ontstaat. Wat is het nut van angst en hoe zorg je ervoor dat het minder invloed op je lichaam en geest krijgt? Angst is een emotie wat je bepaalde dingen laat ontwijken en wat je tegen jezelf beschermt. Het doel van angst is om gevaarlijke situaties te vermijden en door te komen. Wanneer je om leert gaan met angst leer je ook omgaan met stress. Lees hier hoe je op een slimme manier met je angst kunt omgaan.

Stel jezelf de vraag of de angst die je voelt gegrond is of niet

Durf jij je angsten op tafel te leggen en te benoemen? Dan ben je al een heel eind om op een verstandige manier van je angsten af te komen. Door je angst uit te pluizen en jezelf vragen te stellen over waarom je de angst voelt, kom je er veel meer over te weten. Vraag jezelf af of je over je grenzen heengaat als je de angst probeert te overkomen. Merk je dat je het aankunt? Dan is het tijd om korte metten met deze angst te maken. Bedenk bij jezelf of de angst die je voelt gegrond is en of je schade kunt oplopen als je de angst negeert. Kan je de schade die de angst je aandoet overkomen, is de situatie achteraf te overzien? Zo ja, dan lukt het je vast wel om de angst af te laten nemen. Relativeren is alles en helpt je om toch dingen te doen die je in eerste instantie eng vindt. Het is een grote stap vooruit als je meer over de angsten nadenkt, dan wanneer je het laat gebeuren en je leven erdoor beïnvloedt blijft.

 

Zet meditatie of mindfulness in om angsten te verzachten

Wanneer jij je bewuster bent van je lichaam en geest en alle emoties die je voelt, kun je de controle over jezelf en je leven terugkrijgen. Door bewuste aandacht in je valkuilen te stoppen, leer je beter waarom je dingen voelt of waarom je reageert zoals je dat altijd doet. Meditatieoefeningen zorgen ervoor dat jij je gedachten leert onderzoeken en je de oorsprong ervan ontdekt. Wanneer je weet waar je angst vandaan komt, kun je die voorgeprogrammeerde reactie vervangen door een reactie waar je meer tevreden over bent.

 

https://liberi.nl/