Vinden nu
Image default
Gezondheid

Lever detox met asperges

Wanneer je denkt aan een lever detox denk je waarschijnlijk niet meteen aan een lever detox met asperges, maar asperges kunnen een geweldige aanvulling zijn op jouw detox. Waarom dat zo is zullen we zo gaan uitleggen. Dus lees verder wanneer jouw lever wel een detox kan gebruiken

 

Een lever detox met asperges

Asperges bevatten het stofje asparagine, een stofje wat ook naar asperges vernoemd is, en dit stofje is perfect voor het zuiveren van je lever. Asparagine staat namelijk bekend om zijn eigenschappen die het alcoholafbraakproces versnellen en je bloed zuiveren. Door asperges te eten kun je dus niet alleen je lever zuiveren maar ook snel nuchter worden wanneer je te veel alcohol hebt gedronken. Wanneer je op een brakke ochtend besluit om je lever te zuiveren nadat je hem hard hebt laten werken dan kan een lunch of diner met asperges niet ontbreken.

Je kunt ook gebruik maken van de helende eigenschappen van asparagine door een katermiddel te kopen en deze in te nemen, het hoofdbestanddeel van deze antikaterpillen is namelijk asparagine. Wanneer je niet dol bent op asperges kan het dus ideaal zijn om enkele anti-katerpil kopen en deze te in te nemen tijdens je detox.

 

Asperge plas

Wanneer je asperges hebt gegeten dan kan je plas een sterke geur hebben, dat heb je vast weleens meegemaakt, maar is eigenlijk is dat een indicator dat jouw lever problemen heeft met het ontgiften. Wat je ruikt zijn namelijk de zwavelverbindingen in asperges die eigenlijk door je lever worden verwerkt, maar wanneer je lever moeite heeft met ontgiften dan komen deze in je plas terecht. Dit houdt dus ook in dat jouw lever op dit moment moeite heeft met het ontgiften van alle stoffen zoals alcohol of antibiotica. Dit is geen goed teken en je hebt dus een lever detox met asperges nodig.

 

Wanneer je dit hebt geobserveerd is het dus verstandig om een detoxkuur voor je lever te doen, en als je slim bent dan eet je na deze detox nog eens asperges om te controleren of je lever goed gezuiverd is, of dat je hem nog een keer moet zuiveren. Een lever die goed kan ontgiften is namelijk essentieel voor een goede gezondheid, en het is dus essentieel dat je jouw lever zuivert wanneer je merkt dat hij moeite heeft met gifstoffen afbreken.

 

Je weet nu dus dat je asperges kunt gebruiken om jouw lever een handje te helpen met het ontgiften, en dat het meteen een goede indicator is voor de gezondheid van jouw lever. Vergeet dus niet om af en toe asperges te eten zodat je kunt controleren of je lever nog in goede conditie is. En wanneer je jouw lever wilt zuiveren maar er zijn geen asperges verkrijgbaar of je lust ze niet dan kun je altijd een katerpil met asparagine gebruiken als vervanging, het gaat namelijk om hetzelfde stofje. Op die manier kun jij vanaf nu altijd een gezond lever hebben.

 

Voor meer info :