Vinden nu
Image default
Gezondheid

Zelf je bloeddruk meten

Zelf je bloeddruk opmeten, daar hoef je vandaag de dag echt niet meer voor naar de dokter te gaan. Veel mensen voelen zich namelijk ook helemaal niet op hun gemak bij de dokter. Ook voor de mensen met een verhoogde kans op hart- en vaatziekten kan het erg nuttig zijn om zelf je bloeddruk op te kunnen meten. Dit kan dan met behulp van een bloeddruk meter. Met de bloeddruk meter kun je zelf je bloeddruk ten allen tijden opmeten. Zo kan je zeker weten of je bloeddruk nou wel of niet goed is. Mocht het niet goed zijn is het voordeel dat je er zelf op tijd bij bent en direct contact op kunt nemen met je huisarts. Ook wanneer je medicijnen slikt voor een te hoge bloeddruk kun je gelijk meten of deze wel of niet goed werken.

 

Een bloeddrukmeter bestaat uit twee verschillende soorten waarden: de onderdruk en de bovendruk. Wanneer jouw lichaam je bloed door je slagaderen aan het pompen is zal je bloeddruk in je bloedvaten stijgen. De druk die zo ontstaat noemen ze in de medische wereld de bovendruk. Door te meten tijdens het proces van samentrekken van de linker hartkamer kun je achter de onderdruk komen. Een ander woord voor de onderdruk is de diastolische druk. Dit is de druk die ontstaat wanneer twee aders in je hart samen gaan trekken. Het hart zal zich daardoor met bloed gaan vullen waardoor de druk in de slagaderen weer zal afnemen.

 

Je bloeddruk valt op verschillende manieren te meten. De meeste mensen vinden het fijn om thuis gebruik te maken van een digitale bloeddrukmeter. De klassieke bloeddrukmeter ervaren de meesten als ouderwets en onhandig. Eerst wordt er dan een rubberen slangetje aan een dikke band vastgebonden. Deze band moet je daarna om je bovenarm binden waarna deze zal worden opgepompt. Dit vinden mensen vaak vrij onhandig. Bij een bloeddrukmeter kopen raden we tegenwoordig aan de digitale bloeddrukmeter aan te schaffen.

 

Voor meer info : https://shopvoorgezondheid.nl/