Vinden nu
Image default
Hobby en vrije tijd

Leuke fietsroutes in Nederland

Fietsen is een van de populairste vrijetijdsbestedingen in Nederland. Het land heeft een uitgebreid fietsroutenetwerk en biedt vele mooie routes door prachtige landschappen en historische steden. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen route door de natuur of juist een uitdagende tocht met heuvels en bergen, Nederland heeft voor ieder wat wils. In dit artikel nemen we je mee langs een aantal leuke fietsroutes in Nederland.

1. De Veluwezoomroute

De Veluwezoomroute is een prachtige route door Nationaal Park Veluwezoom, dat bekend staat om haar uitgestrekte bossen, heidevelden en stuwwallen. De route is ongeveer 50 kilometer lang en voert langs verschillende bezienswaardigheden zoals het Kasteel Rosendael, de Posbank en de Carolinahoeve. Onderweg kom je ook langs gezellige dorpjes zoals Rheden en Velp waar je even kunt pauzeren voor een kop koffie of lunch.

 

2. De Zuid-Limburgroute

Voor wie van wat meer uitdaging houdt, is de Zuid-Limburgroute zeker aan te raden. Deze route voert door het heuvellandschap van Zuid-Limburg en biedt prachtige uitzichten over het glooiende landschap. Je fietst onder andere langs het drielandenpunt, de Vaalserberg en het bekende stadje Valkenburg. De route is ongeveer 75 kilometer lang en bevat een aantal pittige klimmetjes, dus zorg voor voldoende conditie.

 

3. De Waterlandroute

De Waterlandroute is een mooie afwisselende route van ongeveer 40 kilometer door het prachtige Waterland ten noorden van Amsterdam. Je fietst langs schilderachtige dorpjes zoals Monnickendam, Broek in Waterland en Zuiderwoude waar je kunt genieten van historische panden en gezellige terrasjes. Onderweg kom je ook langs verschillende natuurgebieden waar je even tot rust kunt komen en kunt genieten van de vele vogels die hier leven.

 

4. De Drentsche Aa-route

De Drentsche Aa-route is een mooie route door het Drentse landschap met haar uitgestrekte heidevelden, bossen en beekdalen. De route is ongeveer 45 kilometer lang en voert langs verschillende historische dorpjes zoals Anloo, Gasteren en Schipborg waar je even terug in de tijd lijkt te gaan. Onderweg kun je genieten van prachtige vergezichten over de glooiende heidevelden.

 

5. De Utrechtse Heuvelrugroute

De Utrechtse Heuvelrugroute is een mooie fietsroute door het gelijknamige natuurgebied ten oosten van Utrecht. Het gebied kenmerkt zich door haar heuvelachtige landschap met uitgestrekte bossen en heidevelden. De route is ongeveer 55 kilometer lang en voert langs verschillende bezienswaardigheden zoals Kasteel Amerongen en het Huis Doorn. Onderweg kun je ook genieten van prachtige uitzichten over de heuvels.

 

Nederland biedt talloze mooie fietsroutes in diverse landschappen met elk hun eigen charme. Of je nu op zoek bent naar uitdaging of juist ontspanning, er is altijd wel een route die bij jou past. Nederland is ook een regenland dus zorg dat je altijd de juiste fietsaccessoires mee hebt. Een fijne regenponcho en een banden reparatiesetje in je fietstassen zijn geen overbodige luxe. Tegenwoordig zijn er veel lichtgewicht fietstassen te koop. Zodat je niet eens merkt dat je extra ballast mee fietst.

https://www.pimpjefiets.nl