Vinden nu
Image default
Hobby en vrije tijd

Bijenwas kaarsen, een echte sfeermaker!

Haal jij graag wat extra sfeer in huis? Ben jij fan van heerlijke geuren en prachtige kaarsen? Dan hebben wij wat voor jou! Lees hier alles over onze 100% natuurlijk bijenwas kaarsen.

Wat zijn bijenwas kaarsen?

Bijenwas kaarsen zijn kaarsen die gemaakt zijn van 100% bijenwas. Dit unieke materiaal is zeer geschikt om kaarsen mee te maken aangezien het langzaam brand en een zeer gezellig sfeerlicht creëert. Daarnaast zijn bijenwas kaarsen ook een soort geurkaarsen aangezien ze een heerlijke geur achterlaten wanneer ze wegbranden die compleet natuurlijk. Dit alles maken bijenwas kaarsen een fantastische toevoeging aan jouw woning.

De verschillende soorten bijenwas kaarsen

Gedompelde kaarsen – Deze kaarsen zijn een mooie heldere kleur geel met een heerlijke geur en een lange brandduur.

Gegoten kaarsen – Dit zijn kaarsen die gegoten zijn in een specifiek ontwerp, zoals een bijenkorf.

Gerolde kaarsen – Decoratieve kaarsen die sfeervol zijn bij een houten interieur.

Bijenwas

Kan ik ook zelf bijenwas kaarsen maken?

Jazeker! Zelf bijenwas kaarsen maken is een zeer leuke bezigheid voor jong en oud. Het is niet moeilijk en neemt ook helemaal niet veel tijd in beslag. Hiervoor heb je de volgende spullen nodig:

–          Bijenwas

–          Lonttouw

–          Lege potten (of een leuke gietvorm)

–          Aangiet pan

Wanneer je deze spullen hebt verzameld is het tijd om de kaarsen te maken. Eerst ga je bepalen welke vorm je wilt dat je kaarsen hebben, hiervoor hebben wij ook verschillende leuke opties op onze site staan, met een echt bijen-thema! Zo kan je kaarsen maken in de vorm van een bijenkorf, een koninginnebij, een natuursteen en noem het maar op. Door een leuke vorm te maken van jouw bijenwas kaars wordt het veel leuker om deze te maken.

Ook de bijenwas, lonttouw en aangiet pannetjes kan je vinden op onze site. Een tip van ons is om te kiezen voor bijenwaskorrels, dit zijn kleine korrels van bijenwas die gemakkelijk branden en dus zeer geschikt zijn om kaarsen van te maken.

Als je alles hebt dan is tijd om de kaarsen te maken. Stop de lont in de door jou gekozen gietvorm en zorg ervoor dat deze net iets boven de gietvorm uitkomt zodat je het gemakkelijk aan kan steken. Laat de lont op zijn plek blijven door hem vast te zetten met een knijper. Begin hierna met het smelten van de bijenwas. Gebruik hiervoor de aangiet pan en smelt de bijenwas totdat je het kan gieten. Zorg ervoor dat je dit voorzichtig giet in de door jou gekozen gietvorm en laat de bijenwas weer hard worden.

Wanneer de bijenwas weer hard is geworden kun je hem uit de gietvorm halen en is jouw eigen bijenwas kaars klaar. Geniet van het prachtige sfeerlicht en de heerlijke geur!

Bijenwas kaarsen kopen

Ben je geïnteresseerd geraakt in de bijenwas kaarsen maar wil je ze liever kant en klaar geleverd hebben? Dat kan ook! Wij hebben een ruim assortiment aan prachtige bijenwas kaarsen. Bekijk welke kaars jouw favoriet is!