Vinden nu
Image default
Internet

Tips voor het kiezen van een goede internet provider

Tegenwoordig zijn er enorm veel internet providers die allemaal weer wat anders aanbieden. Soms kan het daarom erg lastig zijn om een goede keuze te maken. Ga je voor glasvezel of kabel? Welke internetsnelheid past het bij bij jou? Dit zijn een aantal vragen die misschien in je zullen opkomen, maar er is zeker meer waar je aan moet denken. Dit artikel neemt je mee in een aantal verschillende tips die van pas kunnen komen bij het kiezen van de juiste internetprovider. Lees snel verder om hier meer over te leren.

Soorten internet

Globaal gezien zijn er drie verschillende soorten internet: ADSL/VDSL, kabel internet en glasvezel. ADSL/VDSL is degene die vaak wordt beschouwd als het meest langzaam, maar deze soort is vaak wel overal te verkrijgen. Kabelinternet is ook zowel overal in Nederland te verkrijgen. Dit type is daarnaast ook wel relatief snel en goedkoop. Een nadeel van kabelinternet is dat je ook automatisch vast zit aan een tv kabel, ook al wil je dit niet per se. In opkomst is glasvezel internet, welke steeds meer wordt aangelegd door het land heen. Dit type staat bekend om de enorm hoge snelheid en kwaliteit, waardoor dit echt gezien wordt als de toekomst!

Overweeg de verschillende soorten snelheid

In het vorige stukje is al kort iets gezegd over de verschillende snelheid passende bij verschillende typen internet. Het is goed om van te voren te bedenken waar je het internet voor zal gebruiken. Als je voornamelijk mailtjes bekijkt en teksten op internet leest, dan heb je waarschijnlijk niet een hele hoge snelheid nodig. Mocht je fanatiek gamer zijn of vaak grote bestanden downloaden, dan heb je wel een hogere snelheid nodig.

Service

Iedereen zal wel eens problemen ervaren met zijn verbinding, wat natuurlijk erg vervelend is. Het is dan fijn als je een klantgerichte en meewerkende internetprovider hebt, die jou kan helpen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Het is daarom goed om van te voren misschien al een keertje contact op te nemen met de klantenservice, om te ervaren hoe dit is voor jou. Je wil namelijk niet alleen een vriendelijke klantenservice, maar ook eentje die jou snel kan helpen.

Kosten

Niet geheel onbelangrijk zijn de kosten die een bepaalde internetprovider met zich meebrengt. Let hierbij goed op de addertjes onder het gras, gezien sommige vaak hele goede deals hebben in het begin maar later alsnog duur uit kunnen komen. Verder is het goed om rekening te houden met apparaatskosten en eventuele installatiekosten

Breedbandwinkel

Breedbandwinkel is gespecialiseerd om jou de beste service te bieden wat betreft het vinden van een goede internetprovider. Ze zijn telefonisch te bereiken voor advies. Dus, waar wacht je nog op? Neem contact op voor meer informatie!