Vinden nu
Image default
Kinderen

Hoe een pasgeboren baby te boeren

Naast het voeden zal een baby spugen na een voeding, wat een normaal verschijnsel is. Het boeren van je baby zorgt ervoor dat alle lucht is vrijgegeven, waardoor gas en spugen wordt voorkomen. Het is een eenvoudig proces dat je baby en jou als ouder ten goede zal komen. Hieronder staan enkele tips voor het boeren van een pasgeboren baby. Je kunt je kind in een mum van tijd helpen zich beter te voelen!

Het boeren van een pasgeboren baby is gemakkelijker dan het klinkt. De eerste stap is om de baby zo te positioneren dat zijn/haar hoofd niet lager is dan de rest van zijn/haar lichaam. Wrijf vervolgens zachtjes over zijn/haar rug. Als het boeren na een paar minuten niet stopt, probeer dan van positie te veranderen. Of misschien hoeft je baby niet te worden geboerd. Als je merkt dat je baby na een paar minuten nog niet is geboerd, maak je dan geen zorgen! Er zijn een paar eenvoudige stappen die je kan volgen om ervoor te zorgen dat je baby tevreden is met het proces.

Het vasthouden van de baby is een belangrijk element in het proces. Zorg ervoor dat het hoofd niet lager is dan de rest van het lichaam en wrijf zachtjes over de achterkant van de baby met je andere hand. Forceer het boeren echter niet; je bent waarschijnlijk gewoon te moe om het toch te doen. Als je een nieuwe ouder bent, weet je wat voor jou en je baby werkt. Je kan de positie altijd wijzigen en het opnieuw proberen.

De armen van je pasgeboren baby moeten op je schouder rusten. Je wijsvinger en duim moeten zich in het midden van hun rug bevinden. Je andere hand moet op de rug van de baby rusten. Wrijf met beide handen zachtjes over de achterkant van het hoofd en de schouder van de baby. Een pasgeborene heeft geen herinnering aan zijn vorige leven, dus het is aan jou om het hem of haar te leren. Als je pasgeborene kieskeurig is, kan boeren een goed idee zijn.

Houd je baby over je schouder. Zorg ervoor dat het hoofd van je baby niet lager is dan de rest van zijn lichaam. Als je moeite hebt met het optillen van het hoofd van je baby, til het dan in een hoek van 90 graden uit je lichaam. Wrijf daarna met de andere hand over de rug van het kind om hem of haar aan te moedigen om te boeren. Meestal hoeft je baby niet te boeren als het comfortabel is, dus hij of zij zal lang rechtop moeten worden gehouden.

Houd er bij het boeren van je pasgeboren baby rekening mee dat het hoofd rechtop moet staan en dat het iets naar voren moet leunen. De armen moeten zich tussen je duim en wijsvinger bevinden en de rug van de baby moet worden ondersteund door je been. Zodra je baby een volle buik heeft, kun je zachtjes op zijn rug tikken om hem of haar van gas te ontlasten. Dit zal hem of haar helpen lucht in te slikken die vastzat in zijn buik.

Bekijk hier onze blog over baby’s