Vinden nu
Image default
Kunst en Kitsch

Zijn kunststof deuren het waard? Bekijk enkele modellen

Of het nu gaat om woon- of bedrijfsgebouwen, kunststof deuren zijn dankzij hun praktische en economische karakter een van de beste opties in bouwprojecten geworden en bieden een grote kosten-batenverhouding.

Zeer veelzijdig materiaal, kunststof is aanwezig in verschillende stukken in de civiele bouw, zoals buizen, ramen en deuren, onder andere, naast een goede vervanging voor rubber, aluminium, metselwerk, koper en keramiek, helpen om de projectkosten te verminderen, zonder verlies van schoonheid en kwaliteit.

Maar zijn kunststof deuren toch de moeite waard? Welke voordelen bieden zij, naast de grotere besparingen? Wat zijn de meest voorkomende modellen? Lees verder en ontdek de antwoorden!

Voordelen van kunststof deuren

Kunststof deuren zijn zeer goed bestand tegen corrosie en zijn een uitstekende keuze voor gebouwen in kustgebieden, waar stalen en aluminium deuren vaak last hebben van dit soort problemen.

Bovendien bieden ze een uitstekende geluidsisolatie, waardoor de intensiteit van de externe geluiden die de woning bereiken wordt verminderd, en hebben ze ook een goede thermische isolatie, waardoor frequente temperatuurwisselingen tussen verschillende omgevingen worden vermeden.

Lees meer over andere voordelen van dit element:

 

  • Eenvoudige installatie en onderhoud (alleen water en zeep zijn nodig voor een goede reiniging);

  • Ze hebben een hoge duurzaamheid (kunststof heeft een levensduur van ongeveer 50 jaar);

  • Ze hebben een grote weerstand tegen vocht en kunnen zonder problemen buitenshuis worden gebruikt;

  • Ze zijn 100% herbruikbaar en dragen bij aan het behoud van het milieu;

  • Plastic is immuun voor termieten en andere insecten en voorkomt bovendien de verspreiding van vlammen;

  • Het heeft een lagere prijs.

De meest populaire kunststof deuren:

Opvouwbare deur: goedkopere versie, wordt over het algemeen gebruikt in badkamers en kamers, en dient alleen om de privacy van omgevingen te vergroten.

De Schuifdeur: zeer praktisch en veelzijdig, deze versie kan in vrijwel elke omgeving worden gebruikt, omdat er geen vrije ruimte nodig is om te openen.

De Binnendeur: eenvoudig te installeren (alleen polyurethaanschuim wordt gebruikt om het te bevestigen), dit model heeft een dempingssysteem dat de impact bij het sluiten vermindert. Het kan gebruikt worden in slaapkamers, badkamers, kantoren, keuken, enz.

Bezoek de website bermon.nl voor een overzicht van de mogelijkheden.