Vinden nu
Image default
Mobiliteit

Waar dienen ingenieurs voor?

Je zal het misschien niet zo snel denken of misschien weet je helemaal nog niet waar ingenieurs zich mee bezig houden, maar ze zijn zeker erg belangrijk in onze maatschappij. Waarom? Dat vertel ik je in dit artikel. Een ingenieur zorgt ervoor dat wij als maatschappij ons altijd goed en op gemak kunnen blijven verplaatsen in het land maar ook in de wereld. Niet altijd zorgen zij ervoor dat wij onszelf goed kunnen verplaatsen, maar ook het vrachtverkeer wat voor onze economie zorgt en ervoor zorgt dat wij altijd eten en drinken in de supermarkten hebben liggen of kleding in onze favoriete winkel hebben hangen. 

Waarom zijn ingenieurs zo belangrijk?

Zoals je hierboven al las zorgt een ingenieur zo ongeveer voor onze mobiliteit en bereikbaarheid, of dit nu voor onszelf is of voor de economie, zij zorgen er voor dat dit makkelijk en goed blijft gaan. Dit komt omdat zij ervoor zorgen dat alle autowegen, water wegen, bruggen en leidingen op goede kwaliteit blijven en gebouwd worden. Ze ontwerpen bijvoorbeeld nieuwe bruggen of renoveren bruggen die verouderd zijn. De kades van de waterwegen worden bijvoorbeeld ook in de gaten gehouden door ingenieurs en natuurlijk de gemeentes van een dorp of stad. Wanneer dit dus niet meer gedaan word, zal uiteindelijk langzaam de weg en waterbouw afbrokkelen of slijten waardoor we uiteindelijk geen weg of waterweg meer hebben. Op die manier zijn ingenieurs belangrijk in ons leven. 

Hoe komen ingenieurs aan opdrachten?

Ingenieursbureaus hebben vooral contact en krijgen opdrachten van gemeentes van een stad of dorp. Die gemeente let op wegen of water kades of bruggen die renoveren nodig hebben of wanneer er nieuwe bruggen ontworpen en gebouwd moeten worden. Ook doen zij een samenwerking met de overheid. De overheid houd zich bezig met de snelwegen en bruggen die daaraan gelegen zijn of wanneer er nieuwe wegen aangelegd moeten worden.