Vinden nu
Image default
Sport

Jouw yoga passie overbrengen aan anderen?

Ben jij helemaal gek van yoga en wil je van je passie misschien wel je werk maken? Dan is dat zeker mogelijk. Je kan makkelijk door een cursus of opleiding te volgen een yogadocent worden. Wil je yogadocent worden klik dan zeker op de klink. Hier staat alles wat je moet weten over het beroep als yogadocent. Wil je in het kort meer weten over hoe je jouw passie over kan brengen aan anderen? Dan is het een aanrader om verder te lezen. In deze blog wordt in het kort verteld welke opleiding je kunt volgen, hoeveel een yogadocent verdient en hoe jij je moet voorbereiden voor de eerste les als nieuwe yogadocent.

Yoga opleiding volgen?

Officieel hoef je geen opleiding of cursus te volgen om een yogadocent te worden. Je kan je makkelijk inschrijven bij de KvK en al beginnen. Toch is het beter om wel een opleiding te volgen om de basiskennis goed te weten en ook om te leren hoe je andere mensen motiveert en helpt bij het uitoefenen van de verschillende oefeningen. Een aanrader is om de Yoga Alliance opleiding te volgen. Deze yoga opleiding duurt maar 200 uur en kan je makkelijk achter je computer thuis volgen. Wel zal dit een investering zijn voor in de toekomst, want je zal meer dan duizend euro moeten neerleggen. Wel leer je alles wat je moet weten over yoga en het coachen en helpen van mensen. Naast de online opleiding kan je ook kiezen om een klassikale cursus van vier dagen te volgen. Hier betaal je een stuk minder voor en je leert daar ook de nodige kennis.

Is een yogadocent een goed betaalde baan?

Als je het gaat vergelijken met ondernemers of andere hoogopgeleide banen dan zal het misschien wat tegenvallen, maar je kan zeker met deze baan rondkomen. Je kan namelijk tussen de vijftien en vijftig euro vragen per uur. Dit is afhankelijk van je aanbod en van de ervaring die je hebt in het vak. De baan als yogadocent is in veel gevallen ook makkelijk te combineren met een andere baan. Je kan namelijk yogalessen ook geven in de avonduren of in de weekenden. Dit zijn populaire momenten, omdat andere mensen overdag zelf ook werken. Zo kan je met je normale baan plus de baan als yogadocent een mooi zakcentje bij elkaar werken.

Hoe ziet de eerste les eruit?

Het zal natuurlijk even wennen zijn om de eerste les te geven als yogadocent. Het is daarom handig om eerst op bekende, zoals familie, vrienden of kennissen te oefenen. Op die manier kunnen er nog enkele dingen fout gaan zonder dat die worden veroordeeld. Verder zal je ook je zelf goed moeten voorbereiden. Zo is het belangrijk om een goed plan te hebben wat je met de klanten gaat doorlopen. Het is wel belangrijk dat je niet koste wat het kost alle oefeningen wilt afhandelen. Zo is het echt niet erg als je even geen tijd hebt voor een item dat je wilde terugkomen. Een ander mooie tip is om te beginnen met een thema. Dit is leuk om uit te leggen en dan komen mensen ook meer in de sfeer. Vergeet niet dat de eerste les vast niet zo zou lopen als je wilt. Dit hoort er nu eenmaal bij. Naarmate je vaker lessen gaat geven gaat het makkelijker en kan je ook makkelijker improviseren.