Vinden nu
Image default
Verbouwen

mc-cilinder

Een slot is een van de beste manieren om het huis te beveiligen. Uiteraard zijn er verschillende andere manieren waarop je een huis kan beveiligen, maar het begint allemaal bij een goed slot. Wanneer je een goed cilinderslot hebt, zal dit er namelijk voor zorgen dat inbrekers het huis zullen overslaan en je eigenlijk maar weinig andere methoden nodig hebt om inbrekers buiten de deur te houden. We gaan dan ook kijken naar de beste sloten om er voor te zorgen dat inbrekers buiten de deur blijven en waarom deze sloten er juist goed voor zijn.

Sloten met een M&C cilinder

Een cilinderslot van M&C is de beste keuze die je kunt maken. Wanneer we kijken naar de verschillende sloten is het namelijk het moeilijkst voor inbrekers om een deur open te breken welke beveiligd is met een cilinderslot van M&C. Dat komt omdat deze sloten met een cilinder werken. De cilinders in het slot moeten op een bepaalde houding staan om de sleutel te laten draaien. De sleutel drukt dus de cilinders in een bepaalde houding en dan pas kan het slot draaien. Wanneer je iets in het slot steekt wat de cilinders niet in de juiste houding brengt, kan het slot dus ook niet open draaien. Toch kunnen inbrekers tegenwoordig zelfs die sloten al openen. Dat doen zij door een techniek wat kerntrekken heet. Hierbij wordt met een boormachine een schroef gedraaid in het slot en vervolgens wordt deze met een klauwhamer uit het slot getrokken. Op dat moment is het slot geforceerd en kan de inbreker dus zo naar binnen. Gelukkig zijn er ook sloten met een M&C cilinder die kerntrekbeveiliging hebben en die dus ook goed beschermd zijn voor inbrekers die gebruik maken va nee techniek die we kerntrekken noemen.

Een goed slot geeft een fijn gevoel

Het nemen van een goed slot kan er voor zorgen dat je met een gerust hart van huis gaat. De inbreker herkent tegenwoordig namelijk al vaak welke sloten er in een deur zitten en zal vervolgens de keuze maken om het huis over te slaan. De inbrekers die het slot niet direct herkennen zullen er alsnog proberen om in te breken, maar zullen niet ver komen omdat een cilinderslot met kerntrekbeveiliging er dus voor zorgt dat zij niet zomaar de deur kunnen openbreken. Dit geeft een veilig en fijn gevoel, ook als je weg bent.

https://mc-cilinder.nl/product-categorie/specifieke-cilinder/cilinderslot/