Vinden nu
Image default
Woning en Tuin

Waarom het dak isoleren? Wij geven je 6 goede redenen

Isoleren van een woning kan op verschillende manieren en de meest voor de hand liggende onderdelen om te isoleren zijn ramen en kozijnen, muren en vloeren. En ja, dit zijn ook de onderdelen van een woning om te isoleren. Maar vergeet ook niet het dak. Ook het dak kun je isoleren en het is zelfs zo dat een dak isoleren misschien wel het belangrijkste is. Waarom moet je dakisolatie aanbrengen? In onze blog geven we je 6 goede redenen.

Dak isoleren? Je bespaart op je energierekening

De belangrijkste reden om het dak te isoleren is om te besparen op je energierekening. Maar liefst 25% tot wel 30% van de warmte in huis ontsnapt via het dak en dat is dus fors. Je kunt flink op de stookkosten besparen wanneer je het dak isoleert. De kosten hiervoor kun je ook binnen enkele jaren terugverdienen, omdat je dus geld bespaart. Je kunt vaak ook energiezuinige apparaten, zoals een Cv-ketel installeren en sowieso de temperatuur van een ketel lager zetten. Op alle vlakken valt dus te besparen met dakisolatie.

Aangename temperatuur in huis

Bij een dak isoleren verbeter je ook de klimaatbeheersing in huis. Dat betekent dat het in de koude maanden aangenaam warm blijft zonder extra te hoeven stoken terwijl in de warme maanden het aangenaam koel blijft. Dakisolatie kan namelijk ook de warme lucht van buiten tegenhouden en je hebt dus geen dure installaties, zoals een airco nodig om de temperatuur in huis te verlagen. Een belangrijke reden dus om voor dakisolatie te kiezen.

Beter voor het milieu

Dak isoleren is ook beter voor het milieu. En nu vraag je jezelf af “hoe dan?”. Om de simpele reden dat je minder hoeft te stoken. Minder stoken betekent ook minder CO²-uitstoot en minder CO²-uitstoot is beter voor het milieu. Zo simpel is het! Dus als je milieubewust bezig wil zijn is dakisolatie cruciaal.

Dak isoleren? De waarde van je woning stijgt

Wanneer je jouw woning isoleert en dus ook kiest voor dak isoleren, stijgt de waarde van je woning. Woningen die goed geïsoleerd zijn kosten meer geld en zijn ook populair bij kopers. Ze hoeven geen aanvullende investeringen te doen als het huis al goed geïsoleerd is. Dus het is de investering meer dan waard. Ook wanneer je van plan bent om ooit te gaan verhuizen.

Akoestische isolatie

Het dak isoleren betekent ook een akoestische isolatie. Simpel gezegd, je zorgt ervoor dat het geluid van zowel binnen- als buitenaf wordt gedempt. Zo heb je geen last meer van geluiden van buiten en ook het geluid dat je zelf produceert blijft binnenshuis.

Dak isoleren? Je krijgt subsidie vanuit de overheid

Voor het verduurzamen van een woning krijg je subsidie vanuit de overheid. Om investeringen aantrekkelijker te maken. Voor het dak isoleren kun je dus ook de ISDE via de Rijksoverheid aanvragen en de investering verlagen. Dan is het nog interessanter om met dakisolatie aan de slag te gaan. Het mag duidelijk zijn dat isolatie sowieso verstandig is, omdat het snel en goedkoop kan en omdat je er ook zoals je ziet heel veel voordelen van hebt.