Vinden nu
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het vinden van dé perfecte autotransporter

Netjes een auto afleveren op locatie? Neem een autotransporter! Open of gesloten? Deze autotransporter is niet voor boten! Autotransporter zijn enorm populair geworden het afgelopen jaar. Maar hoe vind jij nou de juiste autotransporter! Dat hangt af van een aantal punten, die ga ik uiteraard voor je opsommen. 

Wat ga je vervoeren met je nieuwe autotransporter?

Het is natuurlijk belangrijk om te weten wat je wil. Ook met het vervoeren van auto’s. Ga je raceauto’s, gewoon ‘bolides’ of sloopauto’s vervoeren? Afhankelijk daarvan kies jij ervoor om een open of gesloten autotransporter te nemen. Wil je zeker weten dat je auto niet beschadigd wordt tijdens het rijden? Neem dan een gesloten autotransporter! Deze heeft geen last van regen of steenaanslag door het rijden op de snelweg. Gesloten autotransporters zie je vaak bij raceauto’s of bij luxueuze auto’s.

Tip van Flip: Laat je autotransporters bedrukken! Zo val je lekker op 😉

Open autotransporters komen iets vaker voor en schelen dan ook een hoop in de prijs! Vaak worden ze geleverd met reling, zodat je de auto veilig kan zekeren. In de gesloten aanhanger zitten aan de binnenkant vaak de bevestigingspunten. Dit alles hangt natuurlijk af van het merk aanhanger! 

Hoe lang, hoe breed, hoe hoog?

Uiteraard zijn autotransporters in iedere afmeting beschikbaar die jij wenst. Bij Aanhangwagendirect is het zelfs mogelijk om zelf je aanhanger te configureren! Super handig toch? Bij sommige gesloten autotransporters is het mogelijk om voor extra opbergruimte te kiezen onder de vloer. Mijn tip is: denk altijd ruim! Hoe groter hoe beter, je wilt natuurlijk niet dat je prijzige gesloten autotransporter aanschaft en dat je auto er niet inpast. Bij twijfel altijd even vragen aan de aanbieder van de aanhangwagen. 

Hoe veel gewicht gaat je autotransporter vervoeren?

Ook belangrijk hoor! Bij de autoambulances staan vaak meerdere gewichten beschreven: Het brutogewicht, nettogewicht en het eigen gewicht. Het netto gewicht is het bruto gewicht minus het eigen gewicht van de aanhanger. Zoveel mag je auto dus wegen! Denk ook altijd even aan je rijbewijs. Als je aanhanger + auto boven de 3500 kg uitkomen dan heb je een BE rijbewijs nodig.   Oudere en klassieke auto’s zijn vaak zwaarder dan lichte racewagens. Weten hoeveel uw auto weegt is dus cruciaal bij het vinden van een geschikte trailer.

Welk merken heb autotransporters zijn goed?

De meeste aanhangermerken hebben autotransporters in het assortiment zitten. Eduard autotransporters hebben standaard een 10 cm reling op de aanhanger. Dit zijn stevige aanhangers met oprijplaten en een lier. Humbaur autotransporters zijn goed voor professioneel gebruik. Deze autotransporters kunnen zelfs kantelen! Dit gebeurt allemaal zeer veilig via de schokdempers van de autotransporter. Ook Eduard transporters hebben deze functie beschikbaar. Wil je een echte topper van een autoambulance? Neem dan een Brian James. Dit is het paradepaardje van de autoambulances. Robuust en een mooi uiterlijk, vaak gesloten! De prijs is daarnaast wel hoog. Eduard autotransporters zitten in de goedkopere prijsklasse en Humbaur zit hier weer tussenin. 

Vragen? Neem dan ff contact met mij op!