Vinden nu
Image default
Bedrijven

manuka honing dokter

Manuka honing dokter

De meeste mensen zien honing als een kleverige, gouden nectar die aan thee kan worden toegevoegd of over brood kan worden gesmeerd. Honing is er in verschillende vormen en elk type heeft een bepaald doel. Bijen oogsten pure Manuka honing van een struik die inheems is in Nieuw-Zeeland en Zuidoost-Australië. Omdat het is gemaakt van de nectar van slechts één plant, wordt het gecategoriseerd als een monoflorale honing.

Manuka honing dokter

Manuka honing heeft antibacteriële eigenschappen, maar dit bestanddeel, methylglyoxal, geeft het sterke antimicrobiële eigenschappen (MGO). MGO is een eenvoudige chemische stof die wordt geproduceerd door het metabolisme van glucose in levende cellen. Het lichaam ontgift MGO terwijl het wordt geproduceerd. De antibacteriële eigenschappen van Manuka honing zijn in de geneeskunde toegepast om wonden te behandelen.

Deze honing produceert veel MGO, misschien als een antimicrobiële maatregel. MGO wordt aan honing toegevoegd door bijen die nectar uit deze struiken halen. Het MGO-gehalte van een product dat deze honing bevat, wordt aangegeven door de aan dat product toegekende UMF (Unique Manuka Factor). In vergelijking met een typisch desinfectiemiddel, duidt een grotere UMF op een hogere MGO-concentratie. Echte Manuka honing kopen? Bezoek onze website manuka honing dokter

Meer mensen gebruiken Manuka honing als wondverband als gevolg van de recente toename van de belangstelling ervoor. Hoewel het misschien vreemd klinkt om honing te gebruiken om wonden te genezen, wordt het al duizenden jaren gedaan. De antibacteriële eigenschap versnelt de genezing terwijl de beschermende eigenschap de wond beschermt. Een ander natuurlijk glijmiddel dat ervoor zorgt dat verbandmiddelen niet blijven plakken, is Manuka honing.

Manuka honing dokter

Consumenten moeten zichzelf informeren over rauwe Manuka honing voordat ze zich haasten om het te kopen om hun wonden te behandelen. Bij gebruik van dit medicijn wordt medisch toezicht geadviseerd om een zo veilig mogelijk resultaat te garanderen. Consumenten moeten niet verwachten dat deze honing al hun problemen zal behandelen, omdat het geen “supermedicijn” is, ondanks het feit dat het met mate voor medische doeleinden kan worden gebruikt. Voor de rest zijn er bepaalde beperkingen op wanneer het kan werken.