Vinden nu
Image default
Bedrijven

Steeds meer prijzengeld

In topsport gaat veel geld om en dat weten we allemaal. Binnen de wereld van het voetbal verdienen de meeste professionele voetballers immers vele miljoenen. Maar niet alleen in de voetbalwereld gaat veel geld om. Een tijdje geleden stonden er immers nog 2 boksers te boksen met een totaal aan prijzengeld van een miljard euro! De trend van het veel geld uitgeven aan sport is een beetje ontstaan in de Verenigde Staten. Daar gaven ze als eerst grote sommen geld voor bijvoorbeeld honkbal spelers. In de tennis wereld komt het tegenwoordig ook steeds vaker voor dat tennissers veel geld willen zien voordat ze komen. Binnen dit artikel gaat er meer informatie gegeven worden over de grote geld bedragen die onder andere bij het tennis voorbij komen tegenwoordig.

Binnen de voetbalwereld worden zoals al gezegd vele miljoenen euro’s aan geld neergelegd om slarissen van spelers te kunnen betalen. Naast de salarissen is er echter nog een grote uitgaven post binnen de topsport van voetbal. Deze andere grote uitgavepost is de hoeveelheid miljoenen die clubs neerleggen om spelers te behalen van een andere club. Zo werd er afgelopen jaar een Franse spits voor meer dan 150 miljoen euro overgenomen van een andere topclub. Maar dus ook in het tennis worden de bedragen steeds hoger. Vooral voor de meest bekende tennissers zoals Rafael Nadal of Roger Federer betekent dit kassa. Want in de tennis wereld is het vaak zo hoe bekender de tennisser hoe meer startgeld deze krijgt op een evenement of wedstrijd. Het is dus heel anders geregeld dan bij het voetbal waar ze betaalt krijgen door een club. Ook de accessoires van de tennissers op evenementen zijn belangrijk. Tennisracketszoals de Head youtek zijn bijvoorbeeld ook belangrijk voor tennissers om op te komen dagen op een evenement of wedstrijd. Want alles moet voor hun geregeld worden van handdoek tot racket.

Het is dus erg apart om te zien hoe met de tijd er steeds meer geld om gaat in topsport en iedereen het eigenlijk wel oké vindt. Terwijl op komen dagen voor een wedstrijd een evenement soms vaak al een half miljoen kost zonder dat de tennisser wat heeft laten zien.

Voor meer info : https://www.kctennis.nl/