Vinden nu
Image default
Bedrijven

Verschillende printers voor verschillende doeleindes

Een printer kopen klinkt vaak een stuk makkelijker dan gedaan. Er zijn heel veel verschillende printers omdat er ook heel veel verschillende soorten dingen zijn om te printen. Hoewel den 3-d printer de laatste tijd helemaal in de spotlights staat, betekent dit niet dat we massaal over de 2-d printers heen zijn. In dit artikel lees je over verschillende soorten printers en hun mogelijkheden. 

De eerste printer die we toe gaan lichten is de inkjet printer. Deze printer werkt op hetzelfde systeem als dat je gewoonlijk thuis hebt staan. Er is dan ook een grote sprijding in de vorm en grootte van de printers. Er zijn grote industriële printers, maar ook kleinere voor zakelijk gebruik. Het is een erg goede printer. Hij biedt niet erg veel extra’s, maar het is gewoon een goede printer waar je op kan rekenen. 

Als je op ander materiaal wilt printen,inten, zoals leer of textiel, heb je hier een ander soort printer voor nodig. Een tht printer is hier een voorbeeld van. Deze printer is zeer geschikt voor het gebruik van printen op andere materialen dan papier. Helaas zijn deze printers wel erg vervuilend en dus slecht voor het milieu. 

Om het probleem van de vervuiling tegen te gaan, is er de hot foil printer uitgevonden. Deze printer is te gebruiken om op plastic of papier te printen. Bij deze printer wordt gedroogte inkt verwarmt tot een bepaalde temperatuur en hierna wordt een deel van het product onder de printer geplaatst. Dit stempel proces is niet vervuilend omdat de inkt droog gebruikt wordt. 

Als je een printer wilt kopen, is het belangrijk dat je van te voren weet waar je hem voor wil gebruiken. Als je productinformatie op een doosje gaat printen, heb je een andere printer nodig dan wanneer je een lotnummer printer nodig hebt. 

 

Voor meer info : http://www.kba-metronic.com/nl/

Gerelateerde artikelen

Een kunstkerstboom

Je koffer inpakken voor vakantie

een Verhuisbedrijf in Arnhem laten weten