Vinden nu
Image default
Bedrijven

Waarom kiezen voor een bouwkundig zwembad?

Zwembaden zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan opzet zwembaden, jacuzzi’s, kinderzwembadjes en bouwkundige zwembaden. Met name de laatstgenoemde variant, een bouwkundig zwembad op maat van Waterwellness, is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder particulieren.

Wat is dat precies: een bouwkundig zwembad?

Onder een bouwkundig zwembad op maat van Waterwellness wordt een type zwembad verstaan dat enkele specifieke kenmerken heeft. Typerend voor een bouwkundig zwembad is dat deze zwembaden bestaan uit betonnen muren, die vervolgens met tegels of met een speciale folie zijn afgewerkt. Kenmerkend voor dit type zwembad is verder dook dat deze door de leverancier perfect op maat gemaakt worden voor de klant. Of het nu om een binnenzwembad of een buitenzwembad gaat, bouwkundige zwembaden hebben veel voordelen te bieden voor de gebruiker(s). Er zijn dan ook redenen genoeg om te kiezen voor een bouwkundig zwembad op maat van Waterwellness, in plaats van voor een opzetzwembad. Wat de voordelen zijn van een bouwkundig zwembad, leggen we in de volgende alinea’s aan je uit.

Een zwembad dat volgens jouw wensen is ontworpen en gebouwd

Zonder twijfel het allergrootste pluspunt van een bouwkundig zwembad is het maatwerk dat geleverd wordt. Bouwkundige zwembaden kunnen volledig ontworpen en gebouwd worden volgens de specifieke wensen en eisen van de klant. Denk hierbij aan aspecten als de grootte, de vormgeving van het zwembad en de gebruikte kleuren. Je kunt het eigenlijk zo bijzonder of uniek niet bedenken, of een zwembadspecialist kan het uitgedachte concept voor jou uittekenen en natuurlijk ook bouwen.

Lange levensduur & weinig onderhoud

Prettig aan een bouwkundig zwembad is verder dat deze zwembaden erg sterk en robuust zijn, omdat beton als basismateriaal gebruikt wordt. Hierdoor heb je de garantie op een zwembad dat lang meegaat en tegen een stootje kan. Qua onderhoud hoef je je over bouwkundige zwembaden ook geen drukte te maken. Het onderhoud van dit soort zwembaden stelt namelijk niet veel voor. Zorgen voor schoon en fris water, via chloor en pH-poeder, en het periodiek goed schoonmaken van je zwembad en de pomp volstaat doorgaans om je zwembad in topconditie te houden.

Je woning wordt meer waard

Bouwkundige zwembaden hebben een luxueuze uitstraling en als voordeel dat ze je woning direct meer waard maken. Mocht je ooit gaan verhuizen, dan haal je de kosten die je in je bouwkundige zwembad hebt gestoken er grotendeels weer uit! En dat is natuurlijk wel een fijne gedachte!