Vinden nu
Image default
Dienstverlening

Afscheid collega

Op de website van Jilster ga ik een tijdschrift maken voor afscheid collega. Natuurlijk is het niet leuk om afscheid te moeten nemen van een collega omdat die ergens anders wilt gaan werken. Maar omdat hij samen met mij op een afdeling werkte, en de sfeer altijd goed en gezellig was, wil ik hem graag een origineel cadeau geven. Ik wist nog helemaal niet wat voor een cadeau ik hem wilde geven dus ben ik op internet gaan zoeken. In deze blog leg ik uit hoe ik alles heb gevonden en hoe mijn collega het cadeau vond.

Googelen op afscheid collega

Aangezien ik eerst wilde weten wat er allemaal voor leuks op internet stond, ben ik gaan Googelen op afscheid collega. Als je dit zoekt kom je de meest vreemde dingen tegen van A tot Z. Vaak zie je dingen voorbij komen als een gedicht, een foto of een heel gek cadeau. Maar ik kwam op de site van Jilster. Op de site van Jilster stond dat je een eigen tijdschrift of magazine kunt maken. Het idee sprak me aan en het is ook erg origineel.  Er stond direct een titel met daarop dat je het afscheid van een collega onvergetelijk kunt maken. Dat door tijdschrift te maken. Je kunt het tijdschrift in hun systeem zelf helemaal ontwerpen. Zo kun je het dus erg persoonlijk maken. Zoals met foto’s die tijdens zowel werktijd als vrije tijd gemaakt zijn. Maar ook leuke anekdotes van collega’s. Dit leek mij, maar ook mijn overige collega’s een heel goed idee.

Tijdschrift maken

Vervolgens zijn wij begonnen met het maken van het tijdschrift. Allereerst hebben wij alle anekdotes verzameld. Verhalen die mijn collega (die weggaat) en wij, of een andere collega, nooit meer zullen vergeten, en dat allemaal samengebundeld in een magazine. Daarnaast werden er niet alleen verhalen geschreven, maar werden er ook allemaal foto’s toegevoegd met alle leuke momenten die zijn vastgelegd. Het zou dus in ieder geval helemaal vol komen te staan.

Het tijdschrift was al snel af en wij hebben het tijdens het afscheid van mijn collega gegeven. En hij was er heel blij mee en vond het erg leuk om de onvergetelijke verhalen van op de werkvloer samengebundeld te hebben in een tijdschrift van Jilster.

Afscheid collega? Dan raad ik jou Jilster aan!

 

Voor meer info :