Vinden nu
Image default
Dienstverlening

Is Het Jouw Beurt Om Te Leiden?

Potentiële leiders moeten op zo’n manier ontwikkeld en grootgebracht worden om klaar te zijn voor hun tijd om te schitteren! Hoe kunnen we verwachten van iemand dat die klaar is voor alle uitdagingen en vaardigheden die echte leiders nodig hebben om een betekenisvol verschil te maken, ten goede, aangezien er niet zoiets als een geboren leider bestaat, maar goede leiders eerder gemaakt moeten worden?

Als je hoopt om een kwaliteitsvolle leider te worden, moet je willen wachten, tot het jouw beurt is, zodat je van andere kan leren en de beste die je kunt zijn worden! Met dat in het achterhoofd, zal dit artikel je kort proberen onderzoeken en uitleggen wat dat inhoudt en waarom het een verstandige aanpak en verplichting is. 

1. Trendsetter; tijdig; denkproces; grondig: Jouw beurt afwachten, betekent niet om een kloon te worden van anderen, maar meer om te leren van, en de voordelen van hun ervaringen, expertise, oordelen en wijsheid te leren! Je moet eerder ervoor zorgen dat je een trendsetter wordt, die een kwaliteit, denkproces heeft en grondig wil zijn, en problemen aanpakt, zowel wijs als op een tijdige, goede manier!

2. Integriteit; ideeën, verbeelding, ideologie: als iemand geen volledige integriteit heeft, zullen anderen, over het algemeen dat individu niet geloven, of geen vertrouwen in hem hebben! Je ideeën moeten relevant, duurzaam zijn en met een verbeelding die motiveert en inspireert aangebracht worden, terwijl de ideologie in lijn ligt met die van je organisatie! 

3. Motivaties; motiveer, merk maken: Wil je, met de volste objectieve introspectieve, je persoonlijke motivaties overwegen en onderzoeken, om een leider te zijn en ervoor zorgen dat ze gefocust zijn om het gemeenschappelijk goed te dienen, in plaats van een persoonlijke agente, en/of zelfinteresse? Als leiders diep zorg dragen, en ervoor gaan inspireren en motiveren ze over het algemeen anderen, op een positieve manier! Hoe zal je verder gaan, om je punt te maken voor het goede?

4. Empathie; energie; nadruk; excellentie, verrijk: Kwaliteitsleiderschap moet gebaseerd zijn op focus en oprechte empathie, als iemand een echt verschil voor het goede wil maken! Deze opstelling van relevante energie, met de nadruk op de zoektocht naar excellentie en doelen, prioriteiten en het gemeenschappelijk goed aanpakken zal bestandsdelen verrijken en d e mogelijkheden optimaliseren.

Positieve Pscychologie Instituut

Voor meer info : https://www.ivpp.nl/situationeel-leiderschap/