Vinden nu
Image default
Eten en drinken

Er is tegenwoordig een groot aanbod in maaltijdboxen

Er is tegenwoordig een groot aanbod in maaltijdboxen

 

Nog steeds is er een grote groep mensen die voor de makkelijke maaltijd snel vanuit het werk langs de supermarkt snelt. De afgelopen decennia is het aanbod aan maaltijden die je even in de magnetron kunt opwarmen enorm toegenomen. Toch zie je dat in dit segment de prijzen hard zijn gestegen. Bij veel van het aangebodene moet je jezelf maar afvragen of alles wel zo gezond op je bord komt. Misschien is het wel handiger om de keuze voor een maaltijdbox te maken. Het aanbod is echter tegenwoordig behoorlijk groot en dat maakt het allemaal niet makkelijker om de goede box voor jezelf uit te kiezen.

 

Al decennia zijn we er namelijk aan gewend snel een diepvries pizza in de oven te stoppen. Of wat te denken aan een snelle hap via de plaatselijke maaltijdbezorger te laten brengen. Hoewel het gemak de mens dient, blijkt een snelle snack of kant-en-klare maaltijd vaak verre van gezond te zijn. In deze tijd kiezen we er dan toch liever voor om een gezonde keuze te maken wanneer we gaan eten. Daarbij is groente een onmisbaar ingrediënt in elk menu wat je op tafel zet.

 

Maaltijdbox

De afgelopen twintig jaar hoef je niet meer persé al je boodschappen in de supermarkt te doen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om je wekelijkse maaltijden uit een maaltijdbox te bereiden. Het is echter nog niet zo makkelijk om hierin tot een weloverwogen keuze te komen. Want er zijn tegenwoordig heel wat landelijke maar ook regionale aanbieders.

Op de site van Maaltijdbox.nl kun je gelukkig de verschillende landelijke aanbieders overzichtelijk met elkaar vergelijken. Ben je met veel mensen thuis of zit je alleen in een appartement, dan maakt het natuurlijk een verschil welke hoeveelheid eten je wekelijks in huis haalt.

 

Variatie

Twijfel je nog welke leverancier je zult kiezen, dan kunnen bepaalde extra’s je net over de streep trekken. Maar ook de inhoud op zich kan bepalend zijn of je wel of geen abonnement gaat nemen. Ben je vegetarisch of vegan dan kun je daar tegenwoordig ook voor kiezen.

Een vegan box bestellen gaat tegenwoordig net zo makkelijk al als een abonnement nemen op een vegetarische box of een box waar vlees of vis in is verwerkt. Is je eetstijl veganistisch dan is het mooi dat er tegenwoordig ook de keuze is uit een vegan box. Maar wat kun je dan zoal verwachten als je voor deze box kiest.

 

Sticky Tempeh

Een voorbeeld van menu kan geïnspireerd zijn op sticky tempeh. Tempeh is een eiwitbron die waarmee prima vegetarische en veganistische gerechten mee gemaakt kunnen worden. Het is ook onderscheidend van tofu.

Om tempeh te maken, worden sojabonen gekookt, gefermenteerd en vervolgens verwerkt tot een soort cake. Hoewel het er als een saai wit blok uitziet kun je er toch heel lekkere dingen mee maken. Meestal zitten er in maaltijdboxen inspiratietips zodat je ook bijvoorbeeld een lekker sticky tempeh kunt maken. Hoe makkelijk is dat. Een bekende variant is met rijst, sperziebonen, pindasaus en gebakken uitjes. Ik zou zeggen eet smakelijk!