Vinden nu
Image default
Hobby en vrije tijd

Fanatieke gamers opgelet! Let op je gezondheid!

Ben jij helemaal gek van gamen en kan je wel uren achter je scherm je favoriete game spelen? Dan is dit artikel geschreven voor jou. Hoe leuk gamen ook is, het kan namelijk ook voor bepaalde gezondheidsproblemen zorgen. Verder in dit artikel wordt verteld welke gezondheidsproblemen zich voor kunnen doen, wat jij er aan kan doen als gamen en waarom gamen ook wel weer goed voor je is.

Gamen kan zorgen voor gezondheidsklachten

Er zijn verschillende gezondheidsproblemen die zich kunnen voordoen bij het gamen. Steeds meer jongeren gamen uren lang per dag en dit is niet altijd goed voor de gezondheid. Ten eerste zitten de meeste gamers achter hun beeldscherm en wordt er maar nauwelijks gestaan. Dit geldt natuurlijk ook voor mensen die uren lang werken op kantoor. Zitten wordt al jaren het nieuwe roken genoemd en dat is niet voor niets.

Naast het vele zitten van de gamers blijkt ook dat er een verkeerde zithouding wordt aangehouden. Veel gamers buigen naar voren om te concentreren en dit zorgt voor een groot probleem aan de rug. Steeds meer jongeren kampen met rugproblemen en krijgen zelfs last van een zogenaamde bochel. Voor jongeren geldt daarbij ook dat zij nog in de groei zitten en verkeerd zitten kan er voor zorgen dat de groei niet verloopt als het zou moeten.

Het vele zitten en minder bewegen heeft ook als gevolg dat steeds meer jongeren last hebben van overgewicht en zelfs van obesitas. Een slechte zaak natuurlijk, want dit kan ook zorgen voor hart en vaatziekten en andere gezondheidsproblemen. Het overgewicht komt niet alleen door het weinig bewegen, maar ook door de gezonde voeding en de nodige energiedrankjes.

Wat kan jij doen om gezondheidsproblemen te voorkomen?

Net zijn al enkele gezondheidsproblemen besproken die kunnen voorkomen ten gevolge van het vele gamen van mensen. Er zijn ook bepaalde oplossingen en preventieve mogelijkheden om de problemen te voorkomen. Het begint allemaal bij het bewust zijn van het vele gamen. Lees jij dit nu en heb je het idee dat jij misschien wel iemand bent die zijn of haar gezondheid beschadigd met het vele gamen? Dan is het belangrijk om dit goed in je oren te knopen. Gamen is leuk en zeker niet alleen slecht voor je, maar houd de gezondheid kant sterk in je gedachte.

Nu dat gezegd is, is het natuurlijk goed om te bespreken wat je kan doen om problemen te voorkomen. Een mooi voorbeeld is een alarm op de telefoon laten gaan elk uur. Dit alarm moet je te horen geven dat je een uur hebt bezig bent geweest en dat het de hoogste tijd is om even een rondje te lopen of de benen te strekken. Hier zijn ook bepaalde apps voor. Naast het opstaan is het ook belangrijk om een goede zithouding aan te nemen. Hierbij helpt het om een goed bureau en een comfortabele bureaustoel aan te schaffen. Het beste is om te kiezen voor een gamebureau of een verstelbaar bureau met een gamestoel of ergonomische bureaustoel. Gamestoelen in het bijzonder zijn speciaal gemaakt voor de fanatieke gamers. Deze stoelen kun je op veel verschillende manieren verstellen om ideaal te kunnen zitten. Tot slot is de voeding belangrijk. Wees je bewust wat je binnen krijgt. Neem een keer een gezonde snack en kies meer voor water in plaats van frisdrank bijvoorbeeld.

Gamen is niet alleen maar slecht

Nu alle negatieve punten zijn genoemd is het ook mooi om op een positieve noot te eindigen. Veel ouderen zeggen dat gamen de jeugd verpest, maar dit is helemaal niet zo. Gamen is namelijk goed voor de mentale gezondheid en is ook educatief. Jongeren zien gamen als uitlaatklep, komen in contact met andere en leren allerlei mooie eigenschappen. Conclusie is gamen is goed, maar let op de gezondheid en vind de balans.