Vinden nu
Image default
Industrie

Deze specialist zorgt voor een effectieve verwijdering van dieselmotoremissie

Werkt u binnen uw bedrijf veel met dieselmotoren? Dan is de kans groot dat u ook te maken heeft met de uitlaatgassen, ofwel dieselmotoremissie, van deze motoren. Deze uitstoot bestaat voor een deel uit carcinogene stoffen die de kans op blaas- en longkanker verhogen. Dieselmotoremissie is dan ook een stof die op de CMR-lijst is geplaatst, naast andere stoffen die kankerverwekkend zijn en die u zo snel mogelijk moet laten saneren, zoals chroom-6. Het is dan ook belangrijk om deze stoffen te laten weghalen door een gespecialiseerd bedrijf. Gom Specialistische Reiniging is een bedrijf dat hier veel ervaring mee heeft en veel expertise in huis heeft om dit grondig en secuur aan te pakken.

Als bedrijf de juiste voorzorgsmaatregelen nemen

Wanneer u een vermoeden heeft dat er sprake is van dieselmotoremissie, of een andere stof zoals chroom-6, is het van belang om deze zo snel mogelijk te laten saneren. Echter kunt u als organisatie ook de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om dit te beperken en in het beste geval helemaal weg te nemen. Op het gebied van dieselmotoremissie kunt u dan denken aan het werken met andere motoren en het instaleren van een goedwerkend ventilatiesysteem. Natuurlijk is het beter onderhouden van de motoren ook essentieel. Daarnaast zijn persoonlijke beschermingsmiddelen ook essentieel, zoals kleding of eventueel maskers.

Maak gebruik van de expertise van ervaren vakmensen

Het belangrijkste is dat u niet zelf aan de slag gaat met het saneren van dieselmotoremissie of andere kankerverwekkende stoffen, zoals chroom-6. U kunt wel een checklist aanvragen om te bepalen of u last heeft van een van deze stoffen, maar voor het verwijderen kunt u het best de vakmensen van een specialist als Gom Specialistische Reiniging inschakelen. Zij werken volgens wettelijke voorschriften en zorgen ervoor dat alle oppervlakten die zijn blootgesteld aan een van deze stoffen grondig worden gereinigd. Daarnaast geven ze u ook advies over het omgaan van gevaarlijke situaties.