Vinden nu
Image default
Marketing

Wat is een media planner?

Wat is een media planner?

Planners media of Mediaplanning is het plannen of organiseren van bepaalde marketingactiviteiten, zoals het plaatsen van advertenties, het indelen van folders, het uitzenden van bepaalde radio- en tv programma’s en het maken van advertenties op social media of websites. Het zorgt ervoor dat er met weinig inspanning veel resultaat wordt verkregen. Een media planner is vaak ook bekend met verschillende mediakanalen die beschikbaar zijn voor het bereiken van de doelgroep van de adverteerder. Media planners zijn dus verantwoordelijk voor het plannen en kopen van mediaruimte voor een adverteerder of reclamebureau. Dit kan zowel online als offline zijn, afhankelijk van de doelstellingen van de adverteerder.

 

Wat doen media planners precies?

Planners media zijn professionals in de reclame-industrie. Zij werken om de meest effectieve manier te bepalen om een doelgroep te bereiken via verschillende soorten media, zoals televisie, radio en digitaal, bijvoorbeeld op social media. Ze voeren onderzoek uit om de demografie, gewoonten en voorkeuren van de doelgroep te begrijpen en gebruiken deze informatie vervolgens om de juiste mediakanalen te selecteren en een mediaplan te maken dat het schema, het budget en de specifieke tactieken schetst. Deze informatie wordt weer gebruikt om het publiek te bereiken. Mediaplanners monitoren ook de effectiviteit van het mediaplan en sturen bij waar nodig.

 

 

 

Je social media beheren met een social media planner

 Een ander soort media planner is een social media planner. Social media beheren gaat veel makkelijker met een social media planner. Als je aanwezig bent op meerdere social media kanalen, heb je niet altijd tijd om reageren op alle comments en likes. Het zou handiger zijn om je berichten vooraf in te kunnen plannen. Dit is veel handiger en makkelijker. Je bespaart daar een hoop tijd me. Ook loop je geen risico om te verdwalen in je posts, dus het gaat je ook een hoop tijd schelen. Een social media tool helpt bij het managen van je verschillende accounts, of dit nou zakelijke accounts of persoonlijke accounts zijn, dat maakt niet uit. 

 

https://fellowtool.nl