Vinden nu
Image default
Meubels

Hoe creëer ik meer opbergruimte in de slaapkamer?

Een slaapkamer is een woonruimte waar je veel uren van je leven door zal maken. Hier slaap je, kom je tot rust en beleef je andere gebeurtenissen. Een slaapkamer inrichten is daarom ook een belangrijk onderdeel van de inrichting van je huis. Voor de uitstraling en de sfeer van je slaapkamer is het goed om een opgeruimde en nette ruimte te creëren. Dit kan je doen door verschillende opbergmeubels aan te schaffen, en opbergmogelijkheden te creëren. Voor kleine slaapkamers is het daarbij belangrijk dat je creatief bent. Om je te helpen bij een opgeruimde slaapkamer zijn in dit artikel verschillende zaken genoemd.

Opbergmogelijkheden

Er zijn verschillende opbergmogelijkheden die je kan gebruiken voor jouw slaapkamer. Zo kan je denken aan een kledingkast, nachtkastje of een andere soort kast, maar er zijn ook andere mogelijkheden te noemen waar mensen minder een idee van hebben. Er is bijvoorbeeld de mogelijkheid om een bed met veel opbergruimte aan te schaffen. Deze opbergruimte kan onder het bed zitten doormiddel van lades, maar kan ook in het hoofd van het bed zitten doormiddel van plankjes. Een bed met opbergruimte slaat twee vliegen in één klap. Je kan ideaal slapen, en je kan spullen opbergen. Tevens kan je ook manden of kratten aanschaffen die je onder je bed kan plaatsen om meer opbergruimte te realiseren.

Wees creatief

Creatief zijn in het opbergen van je spullen kan je helpen bij een nette en verzorgde uitstraling van je slaapkamer. Zo kan je bijvoorbeeld aan de kledingkastdeuren haakjes maken voor bepaalde kledingstukken. Maar ook organizers kunnen enorm helpen. Organizers zorgen ervoor dat je de spullen zo efficiënt mogelijk opbergt. Door zelf zoiets te maken, of te bestellen kan je voor bestaande meubelstukken meer opbergruimte creëren. Denk bijvoorbeeld aan lades van een kast. Door een organizer daar in te verwerken kan je spullen beter ordenen, en dit kan naast de netheid ook voor gemak zorgen.

Werk in de hoogte

In de hoogte werken geeft je vaak meer ruimte, en meer het gevoel van ruimte. Dit betekent dat je beter een smalle hoge kast kan aanschaffen, dan een brede lage kast. Een brede lage kast geeft je vaak de mogelijkheid om iets op de kast te plaatsen, maar dit neemt wel meer ruimte in beslag. Om de hoogte als nog in te gaan kan je ook planken ophangen aan de muur. Deze planken kunnen ideaal zijn om ruimtes te benutten voor opbergruimte die anders niet worden gebruikt.

Gebruik andere ruimtes

In veel gevallen is het ook zo dat mensen spullen in de slaapkamer hebben liggen die daar niet hoeven liggen. Het kan daarom belangrijk zijn om voordat je nieuwe opbergmeubels gaat aanschaffen te kijken naar welke spullen echt nodig zijn voor in de slaapkamer. Door hier naar te kijken kan je mogelijk nieuwe opbergmeubels voorkomen. Dit kan enorm kostenbesparend zijn. De spullen die je niet nodig hebt in de slaapkamer kan je dus op andere plekken kwijt.