Vinden nu
Image default
Zakelijk

3 tips bij het vervangen van een buitenkraan

Veel mensen hebben een buitenkraan in de tuin. Soms moet deze ook vervangen worden. Hier een paar tips voor het vervangen van de buitenkraan

Tip 1: Hoofdkraan afsluiten

Het begint allemaal bij het afsluiten van de hoofdkraan. Dit is een stap die snel wordt vergeten bij de buitenkraan. Bij de meeste woningen zit de buitenkraan aangesloten op de waterafvoer van de woning. Je hebt de waterafvoer nu afgesloten en zet daarna de buitenkraan aan om het water uit de waterleiding te laten lopen. Als er dan inderdaad geen water uit de kraan meer komt, moet er een vervanging van de kraan plaatsvinden. 

Tip 2: Oorzaak defecte buitenkraan

Meestal weet je nog steeds niet wat precies de oorzaak is van het defect. Daar ga je dan nu achter komen. Het is niet heel moeilijk om de oorzaak te vinden. Je kan namelijk of de kraan zelf of de waterleiding die naar de kraan toe loopt  vervangen. De buitenkraan zelf vervangen is een hele makkelijke klus, je draai de oude buitenkraan los en draait de nieuwe kraan op de aansluitingen. Zorg er wel voor dat de nieuwe buitenkraan dezelfde aansluitingen heeft als de oude. Hiermee bespaar je veel tijd en moeite.

Tip 3: Tape aanbrengen

Ook is het belangrijk om tape aan te brengen op de schroefdraad. Hier is een speciale soort tape voor, teflontape. Deze tape zorgt er dan voor dat er geen lekkage komt tussen de waterleiding en de kraan zelf. Je kunt de tape alleen wel maar één keer gebruiken. Vergeet daarom niet om de tape te vervangen als je de kraan iets te ver doordraait. Draai dan de buitenkraan eerst weer helemaal los en breng dan de teflontape opnieuw aan.

Hulp nodig?

Lukt dit jou allemaal niet zelf of heb je geen tijd hiervoor?  Er zijn genoeg loodgieters die een buitenkraan kunnen vervangen. Dit is een klus die zij dagelijks uitvoeren en zo is geregeld. Dus voel je niet verplicht om deze klus zelf op te pakken.