Vinden nu
Image default
Mode en Kleding

Hoe vind je een goede bh?

Hoe vind je een goede bh?

Wat voor veel vrouwen in de theorie een vanzelfsprekendheid lijkt, is dit in de praktijk absoluut niet het geval. Maar liefst de helft van de vrouwen, is namelijk niet in staat om een geschikte bh voor zichzelf uit te zoeken. Ondanks het feit dat ze de juiste maat denken te weten, blijft het nog altijd een enorme uitdaging. Ontzettend zonde, want vooral gezien het feit je een bh gedurende de hele dag draagt, zal je merken dat wanneer deze niet fijn zit, dit kan gaan irriteren. Het belangrijkste kenmerk van een goed bh is namelijk, dat je niet in de gaten hebt dat je er één draagt. Maar hoe vind je nu een goede bh?

Pasvorm

De meeste vrouwen denken exact te weten wat hun maat is. Toch zien we, wanneer we de daadwerkelijk cupmaat opmeten, hier regelmatig enkele verschillen in zitten. De voornaamste reden, is dat ze nog steeds de maatvoering hanteren van enkele jaren geleden. Vooral wanneer je jong bent, gebeurt er van alles in je lichaam. Zo kan het dus ook heel goed zijn, dat gedurende de voorbije jaren je borsten wat zijn gegroeid of misschien zelfs wel kleiner zijn geworden. Mede hierom is het dus ontzettend belangrijk dat jij je borsten regelmatig zelf opmeet of in een lingeriezaak laat opmeten. Het kan namelijk zomaar zijn, dat je in de voorbije jaren altijd een bh hebt gedragen die eigenlijk helemaal niet meer bij je huidige situatie past. Heb je een wat grotere cupmaat, dan is het heel goed mogelijk van een voorgevormde bh veel beter bij je past.

Situatie

Iedere situatie behoeft een andere aanpak. Er zijn immers veel meer verschillende soorten bh’s, dan alleen de bh’s die we in de winkel zien hangen. Wanneer je bijvoorbeeld zwanger bent, dan zul je merken dat er het nodige met je lichaam gebeurt. De kans dat je borsten dan in omvang toenemen, die is vrij groot. Zorg er dus voor, dat je een goede bh draagt, die niet alleen je borsten kan ondersteunen, maar ook met je meegroeit. Speciaal hiervoor is de zwangerschaps bh op de markt gebracht. Deze bh biedt ondersteuning, maar rekt ook met de groei van je borsten tot op een bepaalde hoogte mee. Exact hetzelfde geldt voor een sportbh. Een sportbh is tijdens het sporten essentieel voor de juiste ondersteuning en eventuele schokken op te vangen. Draag je deze niet, dan kan dit zorgen voor blijvend letsel aan je borstweefsel.