Vinden nu
Image default
Verbouwen

Waarom het belangrijk is om de groepenkast te vervangen

Groepenkasten zijn tegenwoordig ontzettend belangrijk, zonder groepenkasten is er namelijk geen elektra. Er is geen elektra zonder groepenkasten omdat alle elektra vanuit de groepenkast komt, het is dus ook heel belangrijk goed werkt. Wanneer de groepenkast niet goed werkt zal je veel problemen met de elektra ondervinden, het kan namelijk zo zijn dat de stroom dan vaker wegvalt omdat hij de spanning niet kan verdragen. Een groepenkast kan minder spanning verdragen naarmate hij ouder wordt, het is dus belangrijk dat je de groepenkast niet te oud laat worden. 

Hoe oud kan een groepenkast worden

Zoals hierboven beschreven kan een groepenkast niet te oud worden, er wordt vaak gezegd dat een groepenkast maar 25 jaar kan worden. Na deze 25 jaar doe je er goed aan door de groepenkast te vervangen. Het vervangen van de groepenkast kun je het best overlaten aan een elektricien, een elektricien is namelijk verantwoordelijk voor alle elektrische installaties. Wanneer je de groepenkast laat vervangen door een elektricien weet je zeker dat de groepenkast op de juiste manier wordt vervangen, dit is belangrijk omdat de groepenkast dan van de beste kwaliteit is en voor weinig problemen zal zorgen. 

Groepen toevoegen

Het toevoegen van groepen is ook mogelijk wanneer de groepenkast wordt vervangen, dit kan erg handig zijn. Wanneer je namelijk meer groepen hebt kun je de elektra meer verspreiden en dus ook meer grote apparaten tegelijk gebruiken. Bij het toevoegen van groepen moet wel rekening gehouden worden met het aantal aardlekschakelaars, er mogen namelijk maar vier groepen achter één aardlekschakelaar. Het toevoegen van groepen kan ook nodig zijn wanneer je bijvoorbeeld elektrisch wil gaan koken of een laadpaal wil voor de elektrische auto, in beide gevallen is er namelijk veel spanning nodig en dat kun je alleen krijgen door meerdere groepen.