Vinden nu
Image default
Woning en Tuin

Een rit wordt veiliger met een achteruitrijcamera

Met een achteruitrijcamera is een ritje met de auto veel veiliger. Een achteruitrijcamera zorgt er namelijk voor dat de bestuurder in de dode hoek achter de auto kan kijken. Voor een bestuurder zijn er altijd twee dode hoeken. De ene dode hoek is naast de auto en de andere dode hoek is achter de auto. Op deze plekken kan een bestuurder niets zien. Een beperkt zicht van een bestuurder tijdens het achteruitrijden resulteert dikwijls in blikschade. Met een achteruitrijcamera heb je geen last meer van blikschade. Een achteruitrijcamera kijkt in de dode hoek, waardoor de bestuurder meer tijd over heeft om voor het besturen van het voertuig, want de bestuurder hoeft alleen maar op het beeldscherm te kijken om te weten wat er achter de auto gebeurd. 

Zeker voor grote voertuigen is de achteruitrijcamera een uitkomst. Bestuurders van grote voertuigen hebben namelijk nog meer last van de dode hoek dan bestuurders van kleine voertuigen. Het is daarom verplicht voor vrachtauto’s om een achteruitrijcamera te hebben. Sinds dit verplicht is zijn er jaarlijks veel minder verkeersongelukken door achteruitrijdende vrachtauto’s. 

Vanwege deze extra veiligheid zouden alle voertuigen uitgerust moeten zijn met een achteruitrijcamera. Toch is dit nog lang niet het geval. Voor een groot deel heeft dat met de prijs van de camera te maken. Een achteruitrijcamera begint tussen de tweehonderd en de driehonderd euro, maar een luxere camera of een camera van grotere kwaliteit gaat al snel richting de vijfhonderd euro. Als je een achteruitrijcamera wilt kopen kun je het beste een heel set kopen omdat alle fabrikanten andere standaarden hanteren. Een camos achteruitrijcamera kan niet op een monitor van waeco en andersom ook niet. Ook kan een orlaco camera niet aangeloten worden op een monitor van camos. Een achteruitrijcamera set kopen is daarom beter, omdat je dan zeker weet dat de camera het doet. 

Voor meer info : http://www.vanzwitserland.nl/