Vinden nu
Image default
Woningen

Wil jij een inductiekookplaat aansluiten? Elektricien Louwmans kan jou daar prima mee helpen

Dus je hebt het idee gekregen om een inductiekookplaat aan te gaan sluiten. Misschien wil je degene die je nu hebt vervangen. Je kan overstappen naar een inductiekookplaat want misschien werk je nog met gas. Hoewel dit erg zelden voorkomt in de tijd van nu. Of misschien heb je op dit moment een 1-fase inductiekookplaat. Al deze situaties kunnen voorkomen met het aansluiten van een nieuwe kookplaat maar waar moet je precies naar kijken? Wat zijn de punten van extra kosten en hoe kan jij op de beste manier mogelijk jouw wensen voor je nieuwe inductiekookplaat waar laten komen? Dit wordt allemaal hier besproken.

Waar moet op worden gelet wanneer je een inductiekookplaat wilt aansluiten

Een aantal punten zijn belangrijk om op te letten wanneer je een nieuwe kookplaat wilt aansluiten. Het is namelijk zo dat meestal meer diensten moeten worden uitgevoerd om een inductiekookplaat aan te sluiten. Bij het overstappen van gas naar elektra en wanneer je een 1-fase kookplaat hebt is een 3-fase groepenkast noodzakelijk. Een 1-fase groepenkast kan niet de kookplaat voorzien van genoeg stroom, waardoor het niet op de juiste manier zal functioneren. Het vervangen daarvan is dus ook een moet. Vanwege dat komt ook nieuwe diensten tevoorschijn zoals het aanleggen van stoomkracht en het vervangen van elektra. Zo zie je dat er meer bij komt kijken dan alleen een kookplaat aansluiten. 

Het aanleggen van een perilex

Ook ga je een andere soort stekker nodig hebben. Een perilex stekker. Het is een stekker dat is gemaakt zodat je het kan aansluiten aan een 3-fase groepenkast. De stekker is in 1960 gemaakt maar wat een perilex precies is kunnen veel mensen niet beantwoorden. Als je geen idee hebt hoe je al de punten besproken moet aansluiten. Helpt elektricien utrecht je graag. Je kan bellen voor een gratis offerte en voor een prijs kan het bedrijf ook een elektricien naar je sturen dat zorgvuldig en met precisie je gaat helpen